Morgen laten de derde kleuterklassers het beste van zichzelf zien

Ze worden groot, die oudste kleuters. Morgen zwaaien ze feestelijk af in de kleuterschool en dat willen ze vieren met hun ouders. In de flyer die je kind 2 weken geleden bijhad, vind je de afspraken voor morgen.

IOK organiseert milieulessen in het vierde leerjaar

Maandag 24 juni organiseert IOK i.s.m. GoodPlanet een energieles in het vierde leerjaar. Deze gaat over waterverbruik.

Alles over de schooltoeslag

De schooltoeslag is een jaarlijkse steun voor gezinnen met schoolgaande kinderen en een laag inkomen. De schooltoeslag hangt af van het type onderwijs, de gezinssituatie en het gezinsinkomen. Het bedrag kan variëren van € 107,47 voor een kleuter tot € 3.773,03 voor een verpleegkundestudent op internaat. Dat is een mooi extraatje om de schoolkosten te helpen dragen.

Heb je nog vragen? Mail naar schooltoeslag@infino.be. In bijlage vind je ook een brief met meer info.

De kleuterschool zoekt reservekledij

De kleuterschool is op zoek naar reservekledij. Onderbroekjes, korte en lange broeken en sokken….. van maat 92 tot 128. Heeft je kleuter onlangs kledij aangehad van onze school, dan vragen we om deze zo snel als mogelijk weer mee terug te geven.

Op 25 juni is het fietsjesdag voor de kleuterschool

Dan brengen alle kleuters hun fiets mee.

Ouders mogen de fiets van hun kind onder het afdak van de lagere school plaatsen bij het blad met de klas van hun kleuter. Gaat je kind die ochtend naar de Spetter, dan kan je de fiets vanaf 7.30 uur al wel afzetten op de speelplaats van de school. 

Vergeet niet de naam van je kind aan de fiets te bevestigen. Kleuters die een fietshelm hebben, brengen die ook mee.

De tweede graad gaat op schoolreis naar Dierenrijk in Mierlo

Dinsdag 25 juni gaat het derde en vierde leerjaar op schoolreis naar Dierenrijk in Mierlo. In het park zijn dieren van dichtbij te zien. Er verblijven bijna honderd verschillende diersoorten. Er zijn voedermomenten die de leerlingen mogen bijwonen. Er is ook een speeltuin waarin we in de namiddag nog spelen. De kinderen komen ’s morgens op het gewone uur naar de school. We zijn terug op Spelewei rond 16.15 uur. Deze schoolreis kost 27 euro.

Meebrengen:

 • Brooddoos, koek en fruit 
 • Drinkbus met water en/of drank naar keuze
 • Rugzak
 • Sportieve kledij
 • Bij slecht weer: aangepaste (regen)kledij
 • Bij warm weer: zonnecrème en pet
 • Zakgeld: maximum 5 euro

5de leerjaar gaat dinsdag 25 juni naar Merksplas Kolonie

Op dinsdag 25 juni gaat het vijfde leerjaar op uitstap naar Merksplas Kolonie. Zij leerden al veel over de gebouwen en de natuur van dit domein, zodat ze het nu met eigen ogen kunnen gaan bekijken. Ze brengen ook een bezoek aan het gevangenismuseum en krijgen nadien een drankje. De leerlingen rijden er met de fiets naartoe, dus zorg dat deze tiptop in orde is. Ze vertrekken gewoon om 8.30 uur en zijn terug om 15.40 uur. Deze uitstap kost 9 euro en wordt met de schoolrekening betaald. De leerlingen brengen een rugzakje mee met hun picknick, drinkbus met genoeg drinken, eventueel koek of fruit, zonnecrème bij warm weer, muggen- en tekenspray. Ze kunnen ook best goede wandelschoenen of sportschoenen aandoen, want er staat een stevige wandeling op het programma. Vergeet je fluovest en eventueel je fietshelm niet.

Dinsdag: proclamatie zesde leerjaar

We verwachten de ouders en de zesdeklassers in de polyvalente hal voor de uitreiking van de getuigschriften en een receptie. We starten om 19.30 uur.

Volgende woensdag is het rollerdag

In de lagere school organiseren we woensdag 26 juni een rollerdag. De leerlingen mogen volgende zaken meebrengen:

 • skates
 • skatebord
 • step
 • geen elektrisch materiaal
 • geen gocarts
 • geen fietsen of kleine fietsen
 • aangewezen: beschermingsmateriaal (helm, pols- en kniebeschermers)

Die avond spelen de Rode Duivels een wedstrijd voor het EK. De kinderen mogen in het thema “Rode Duivels” naar school komen.

Donderdag 27 juni eten de kleuters frietjes in frituur De Frietketel

Onze kleuters van de eerste, tweede en derde kleuterklas eten geen frietjes tijdens de schoolreis. Ze eten samen frietjes in de frituur De Frietketel in Merksplas. Daar worden ze verwend door de uitbaters met frietjes, een sausje en een drankje voor 2 euro.

De kleuters van juf Leen en juf Lies kregen wel frietjes tijdens hun schoolreis. Zij eten gewoon hun boterhammen op school.

3de graad naar Pennenzakkenrock op donderdag 27 juni

Het vijfde en het zesde leerjaar gaan op schoolreis naar Pennenzakkenrock op donderdag 27 juni. Daar komen verschillende artiesten optreden op een groot podium vlak aan het Zilvermeer. Enkele grote namen kunnen we al verklappen: Tom La Barraca, Sikudhani, DJ F.R.A.N.K., Camille, Regi, Liam & No Direction Van Milo, Radio Hallo, IIII (Four), Double-U Ft. Eugene.

Kijk zeker al even op www.pennenzakkenrock.be voor meer info! Er wordt een veiligheidsvideo in de klassen bekeken met de kinderen. Het is raadzaam om dit thuis ook met je kind te doen (https://www.youtube.com/watch?v=CQKD6wilQM)

Nieuw dit jaar:

Kinderen nemen geen contant geld meer mee naar deze uitstap. De organisatie laat dit niet toe. Alle kinderen hebben vandaag een betaalpolsbandje bij. Hierop kan je als ouder een bedrag zetten. We vragen om dit bedrag te beperken tot maximum 10 euro. Minder of niets kan ook. Het bedrag dat niet gebruikt wordt, kan er ook weer afgehaald worden vóór 26 juli. Je doet dit via www.pennenzakkenrockpolsbandje.be. Achter deze link vind je een duidelijk stappenplan. Lukt het je niet dan helpt meester Ive hier graag bij. De school is net zoals bij cashgeld niet verantwoordelijk voor dit betaalpolsbandje.

Vertrek: 8.30 uur met de bus aan onze school

Meenemen: rugzak met lunchpakket, drinken, fruit en/of koek, handdoekje, drinkbus die steeds opnieuw gevuld kan worden

 • Handig: horloge (maar niet speciaal gaan kopen, geen gsm’s)
 • Niet meenemen: zwemgerief nemen we niet mee!
 • Aandoen: T-shirt van de sportklassen
 • Niet verplicht: zakgeld maximum 10 euro (zie hierboven info betaalpolsbandje)
 • Aankomst: ca. 18.00 uur met de bus aan onze school (wijkt het uur af, dan wordt dit via Facebook gecommuniceerd)
 • Prijs: Dit kost 25,5 euro en wordt verrekend met de laatste schoolrekening

Het is best dat je vooraf het weerbericht bekijkt zodat je weet of je zonnecrème, een zonnebril en petje moet meebrengen of een regenjas. Hopelijk zijn de weergoden ons goedgezind!!

Het is dit jaar de 30ste editie van Pennenzakkenrock. Misschien krijgen de leerlingen wel een verrassing?

Zwemmen

Op maandag  24 juni zwemmen de volgende klassen:

 • Eerste beurt: 5A/B/C (vertrek 12.55 uur)
 • Tweede beurt: 2A/B/C

Het is pretbad. Tijdens het pretbad voorziet het zwembad zelf in het sportbad materiaal zoals matten om op te spelen, duikringen, hoepels, …

De kinderen mogen tijdens het pretbad ook gebruik maken van het receratiebad en de glijbaan.

Fietsen

Op donderdag 27 juni fietsen de volgende klassen: 2A/4B/2B/2C.

Ter info

 • In bijlage vind je een flyer van de Bonte Beestenboel om op vrijdag 28 juni de vakantie in te zetten. Deze activiteit is gratis.
 • Zondag 23 juni palmt Fanfare SW het Kerkplein van Merksplas weer in en brengen het huisorkest Impesant, jeugdorkest en fanfareorkest het beste van zichzelf tussen 14u en 19u. De toog is doorlopend open voor een drankje of een ijsje. Ga zeker langs om muzikaal te genieten van de orkesten en gezelligheid! In bijlage vind je een flyer met meer info.

Kalender

vr 21 jun Afscheid derde kleuterklas met ouders om 13.30 uur, deuren 13.15 uur
vr 21 jun Oud- leerlingendag
ma 24 jun Les waterverbruik IOK vierde lj in NM
ma 24 jun Zwemmen 5A/5B/5C – 2A/2B/2C (pretbad)
di 25 jun Tweede graad op schoolreis Dierenrijk Mierlo
di 25 jun Fietsjesdag in de KS
di 25 jun Bezoek aan de kolonie voor het vijfde leerjaar
di 25 jun Proclamatie 6de lj om 19.30 uur, deuren 19.15 uur
wo 26 jun Rollerdag
do 27 jun Fietsen 2A/4B/2B/2C
do 27 jun Kleuters eten frietjes in frituur De Frietketel
do 27 jun Pennenzakkenrock derde graad
vr 28 jun Ijsjes om 9.30 uur
vr 28 jun Zomerrapport
vr 28 jun 5de schoolrekening
vr 28 jun Einde schooljaar om 11 uur

Vriendelijke groeten
Bea Mertens

Qworzó  Markt 17  2330 Merksplas
info@qworzo.be
014 63 34 93