Kom zaterdag naar het schoolfeest en breng je gratis bonnetjes mee

Overmorgen is het zover! Dan vieren we feest en is iedereen welkom op onze school. De kinderen hebben alvast een kaartje met twee gratis spelbonnetjes mee. Breng die mee zodat ze er fijne spelletjes mee kunnen spelen. De deuren aan de Gezellestraat en de zwarte poort aan de Bevrijdingsstraat gaan open om 12.45 uur. Helpers kunnen zich vroeger aanmelden via de deur van de eetzaal langs Spelewei.

Verzamelen om 13 uur

Alle leerlingen van de lagere school worden zaterdag 25 mei om 13 uur op de speelplaats van de kleuterschool verwacht (langs het poortje gaan, niet door de kleutergang). Daar worden de kinderen per leerjaar verzameld. Er zal ook een lege bak staan waarin spullen verzameld worden na de opening (om verlies ervan te voorkomen).

De kleuters worden om 13 uur naar hun eigen klas gebracht

De kinderen dragen de afgesproken kleding (zie hieronder).

Het optreden start om 13.30 uur. Na het hele optreden gaan de kleuters terug naar hun klas. Daar worden ze afgehaald door de ouders nadat het volledige optreden gedaan is. We vragen je om per kleuter 1 ouder naar binnen te laten gaan. Heb je meer kinderen in de kleuterschool? Haal dan eerst je kleuter in de klasjes op de bovenverdieping op en daarna de kleuters van beneden. Dit vermijdt de drukte in het gebouw. Nadien kan je met je gezin uiteraard nog samen de klasjes beneden bezoeken waar de spelletjes staan.

Wat hebben de kinderen nodig voor de openingsactiviteit?

  • Onze kleuters komen die dag in jeans (broek, short of rok) met een gekleurd T-shirt of trui.
  • De leerlingen van het eerste en tweede leerjaar dragen jeans (broek, short of rok) met een roze of bruine T-shirt (afhankelijk van hun personage, dit wordt via de agenda’s nog doorgegeven).
  • De leerlingen van het derde en vierde leerjaar dragen een jeans (broek, short of rok) met een felgekleurde T-shirt of trui.
  • De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar dragen een jeans (broek, short of rok) met een hemdje in cowboy- of westernstyle. Ook cowboyhoeden zijn welkom. (Dit moet uiteraard niet aangekocht worden!

Ophalen van de leerlingen van de eerste graad

De leerlingen van het eerste en het tweede leerjaar worden na het optreden door 1 ouder opgehaald op de speelplaats van de kleuterschool.

Voorverkoop bonnetjes vanaf 13 uur

Om de grote drukte aan de kassa’s te vermijden zijn er vanaf 13 uur 2 kassa’s open. Eentje op de speelplaats en één in het halletje van de lagere school. Je hoeft dus niet te wachten tot na het optreden om de drank- en spelbonnetjes aan te schaffen. Na het optreden gaat er in de kleuterschool nog een 3de kassa open.

Helpende handen

Ouders die zich opgaven om te helpen, komen tegen het afgesproken tijdstip naar de school en worden daar geïnformeerd over hun taak.

Gaf je je op om dessertjes te maken? Je mag ze op het aangeduide tijdstip brengen naar de eetzaal van de lagere school. Daar zal iemand van het team de desserten aannemen.

Theaterspektakel Qworzó

Op dinsdag 28 mei en donderdag 30 mei genieten alle leerlingen van een theatervoorstelling. Theater Zuidervis brengt voor de kleuters en de leerlingen van de eerste graad het theaterstuk “Het Wonkelbos”. De leerlingen van de tweede en derde graad genieten van de voorstelling “Drijfhout”. Op maandagochtend openen we feestelijk ons spektakel en knipt de burgemeester het lint door. We zijn trots op wat onze groep leerlingen weer heeft voorbereid. In de postkaft van je kind vind je een flyer met meer info over deze voorstellingen. De data op deze flyer zijn manueel gewijzigd. Deze editie stond eerder gepland maar o.w.v. een overlijden van een familielid van een acteur is het spektakel in laatste instantie verhuisd naar deze datum. De voorstelling kost 6 euro en wordt met de laatste schoolrekening verrekend.

Woensdag 29 mei is het sportdag voor de kleuters

Die gaat gewoon op school door. Om goed te kunnen sporten, vragen we om de kleuters woensdag gemakkelijke kledij te laten dragen en schoeisel te voorzien dat ze gemakkelijk aan en uit kunnen doen.

Donderdag 30 mei naschoolse opvang op school tot 18 uur

De school organiseert de opvang in de eetzaal van de lagere school zowel voor kleuters als lagereschoolkinderen. Je haalt je kind op via de grote zwarte poort van de kleuterschool of via Spelewei.

Zesdeklassers wisselen uit met Saint-Hubert uit Oudergem op donderdag 30 mei

Op 25 april brachten onze zesdeklassers een bezoek aan de blogpartners uit Saint-Hubert in Oudergem. Op donderdag 30 mei ontvangen wij onze Brusselse uitwisselpartners in Qworzó. Na een korte ijsbreker spelen de leerlingen Frans-Nederlandse spelletjes. Onze leerlingen oefenen hun Frans terwijl de leerlingen uit Oudergem hun Nederlands oefenen. Na het verorberen van de zelfgemaakte frieten interviewen onze zesdeklassers een medeblogger en vice versa en komen ze te weten of zij veel info uit het gesprek correct wisten te onthouden. We eindigen met een toffe voetbal-/volleybalmatch in Vlaams-Brussels gemengde teams. 

Meebrengen:

  • dunschiller (geen keukenmes)

Het Prins-Filipfonds trakteert ons op frieten, dus deze dag is gratis voor iedereen!

Alles met de bal voor het vierde leerjaar

Op dinsdag 4 juni neemt het vierde leerjaar deel aan de activiteit ‘Alles met de bal’, georganiseerd door MOEV. De leerlingen maken kennis met een waaier van alle soorten ballen (van knikkers tot reuzenballen) en beleven een sportieve voormiddag.

We zoeken hiervoor nog bereidwillige chauffeurs om onze kinderen naar de sporthal in Beerse te  brengen. Wie ons hiermee kan helpen, vult het briefje in en bezorgt deze terug aan de juf.

Het fietsexamen voor het zesde leerjaar

Het fietsexamen in het zesde leerjaar gaat door op donderdagvoormiddag 13 juni. De leerlingen krijgen een bundel mee met de route en de opdrachten die op hun route liggen. Ouders die dat willen, kunnen deze route zo al eens uitproberen met hun kind ter voorbereiding van het examen.

Zwemmen

Op maandag 27 mei zwemmen de volgende klassen:

  • Eerste beurt: 5A/5B (vertrek 12.55 uur)
  • Tweede beurt: 2A/2B

Het is testzwemmen. De leerlingen hebben hier niets speciaals voor nodig.

Fietsen

Op donderdag 30 mei fietsen de volgende klassen: 5C/4A/4B/3A.

Ter info

  • Op zaterdag 1 juni tussen 13 uur en 18 uur houdt de brandweer van Merksplas opendeurdag aan de Steenweg op Weelde 2A. In de postkaft van de kleuters en de leerlingen tot en met het vierde leerjaar vind je een kleurplaat. Die kan ingeruild worden tegen een klein presentje. In bijlage vind je ook de flyer met meer info.

Kalender

ma 27 mei Week van de OC in de KS
ma 27 mei Bibspel 2B en 2C
ma 27 mei Zwemmen 5A/5B – 2A/2B (testzwemmen)
di 28 mei Theaterspektakel
wo 29 mei Sportdag KS
do 30 mei Fietsen 5C/4A/4B/3A
do 30 mei Brusselse school op bezoek in Merksplas
do 30 mei Theaterspektakel
ma 03 jun lokale verlofdag

Vriendelijke groeten
Bea Mertens

Qworzó  Markt 17  2330 Merksplas
info@qworzo.be
014 63 34 93