Plantjesverkoop voor Kom op tegen Kanker

Morgen verkoopt het Sociaal Huis plantjes voor Kom op tegen Kanker aan de schoolpoort en op Spelewei. Kanker treft veel gezinnen, ook gezinnen van onze school. Daarom zetten we hier onze schouders mee onder. Al 30 jaar lang gaan vrijwilligers tijdens het derde weekend van september op pad om plantjes te verkopen, en al even lang kunnen ze rekenen op mensen die een of meerdere azalea’s kopen. Samen maken ze er steeds weer een succes van.

Wil je deze actie steunen, dan kan je een plantje kopen voor 8 euro. Je betaalt cash of met QR-code. Voorzie een klein draagtasje om het plantje in te steken.

Dinsdag gaat het tweede en derde leerjaar naar de bib

De leerlingen van het tweede en derde leerjaar brengen dinsdag de bibkaarten en een extra tas mee voor de boeken.

Woensdag is het geen school

Woensdag 18 september volgt het team een pedagogische studiedag. We verdiepen ons in het nieuwe leerplan wiskunde. De kinderen hebben die dag geen school.

Het vierde leerjaar gaat donderdag naar de bib

Het vierde leerjaar gaat volgende donderdag met de klas klasboeken kiezen in de bib (deze boeken blijven in de klas).

Vorige week kwam het kriebelteam langs

We danken alle vrijwilligers die vorige week de hoofden van onze kinderen nakeken op luizen. We stellen vast dat er in 2 klassen van de school luizen zijn gevonden en nog in enkele klassen enkele hoofden met neten. De kinderen in deze klassen kregen een brief mee. We vragen de ouders om de hoofdharen goed te behandelen en het strookje ingevuld terug mee naar school te geven. Er staat voor deze klassen een hercontrole geland. Luisjes hebben is heel vervelend, maar niets om je voor te schamen, bekijk het filmpje en ontdek hoe je je kind het best kan behandelen. Als alle ouders dit goed mee opvolgen dan houden we deze vervelende diertjes onder controle.

Leesouders gevraagd in het eerste, tweede en derde leerjaar

De leerkrachten van het eerste, tweede en derde leerjaar vragen de hulp van lees(groot)ouders. Je (klein)kind hoeft hiervoor niet in één van deze klassen te zitten. In de postkaft van je oudste kind vind je een blad waarop de leesmomenten plaatsvinden. Kom je graag meelezen, maar lukt het voor jou niet elke week dan ben je toch nog welkom. Je mag dit bij op het blad noteren. De leerkrachten nemen snel met jou contact op wanneer ze hiermee van start gaan.

Vrijdag 20 september is het scholenveldloop aan sportterrein ‘t Hofeind

Vrijdag 20 september doet onze lagere school mee met de scholenveldloop. Deze gaat door op de grasvelden aan Sportcentrum ’t Hofeind in Merksplas. De nadruk van de scholenveldloop ligt op het samen sporten met leeftijdsgenootjes uit verschillende scholen. De kinderen maken de keuze om mee te lopen voor de prijzen of mee te lopen voor het plezier. Zo zorgen we ervoor dat iedereen met een fijn gevoel aan de scholenveldloop deelneemt. De kinderen doen sportieve kledij aan. Alle ouders en andere supporters zijn van harte welkom. Meer info en de starturen kan je lezen op de brief in bijlage.

Zwemmen

Op maandag 16 september zwemmen de volgende klassen:

  • Eerste beurt: 4A/4B (vertrek 12.55 uur)
  • Tweede beurt: 3A/3B/3C

Fietsen

Op donderdag 19 september fietsen de volgende klassen: 3B/3C/2A/2B.

De kinderen brengen hun fiets mee en evt. hun fietshelm. Ze plaatsen hun fiets in de rode of gele fietsenstalling, afhankelijk langs welke kant ze de school binnenkomen.

Ter info

  • Op 14 en 15 september stelt het WAK/MAK kunstwerken tentoon van Merksplasse kunstenaars. Je kan er ook kunstwerkjes spotten van onze kinderen. Deze tentoonstelling is in de Fuifzaal van sportcentrum ’t Hofeind.
  • In bijlage vind je een flyer van fanfare SW voor een infomoment over hun werking. Dit gaat door op 15 september in GC De Marc/kt.
  • In de postkaft van je oudste kind vind je een flyer over kennismakingsmomenten van de voetbalclub van Merksplas.

Kalender

vr 13 sepKom op tegen Kanker: plantjes verkoop vanaf 14.55 uur
vr 13 sepLees-in om 13.40 uur op Markt (15′)
ma 16 sepZwemmen 4A/4B – 3A/3B/3C
di 17 sepBib 2de en 3de leerjaar
wo 18 sepPedagogische studiedag
do 19 sepFietsen 3B/3C/2A/2B
do 19 sepBib 4de leerjaar in de NM
vr 20 sepScholenveldloop LS aan sportcentrum ‘t Hofeind
wo 25 sepDag van de sportclub
do 26 sepOuderraad 20 u
ma 07 oktLokale verlofdag

Vriendelijke groeten
Bea Mertens

Qworzó  Markt 17  2330 Merksplas
info@qworzo.be
014 63 34 93