Morgen laten de derde kleuterklassers het beste van zichzelf zien

Ze worden groot, die oudste kleuters. Morgen zwaaien ze feestelijk af in de kleuterschool en dat willen ze vieren met hun ouders. In de flyer die je kind 2 weken geleden bijhad, vind je de afspraken voor morgen. 

Het zesde leerjaar bezoekt het windmolenpark in Beerse

Morgen bezoeken de leerlingen uit het zesde leerjaar de windmolens die een jaar geleden in gebruik werden genomen bij Wienerberger in Beerse. Ze krijgen er informatie van een vertegenwoordiger van Eneco Wind Belgium die hen uitleg geeft over het belang van duurzame energie. De zesdeklassers rijden per fiets naar Beerse. We vragen de leerlingen om hun fiets, fluovest en stevige stapschoenen mee te brengen.
We vertrekken om 08.25 uur en zijn rond 11 uur terug op school.

Maandag gaan het derde en het vierde leerjaar op schoolreis

Maandag 26 juni gaat de 2de graad op schoolreis naar de Lilse Bergen met de bus. Ze vertrekken om 8.45 uur en komen om 16.15 uur terug aan. De schoolreis kost 18 euro en wordt verrekend met de volgende schoolrekening. De kinderen krijgen ’s middags een drankje.

Meenemen: 

 • Boterhammen voor ’s middags
 • Drank voor tussendoor
 • Tussendoortjes
 • Bij goed weer: zwemkledij + handdoek + zonnecrème
 • Bij regenweer: regenkledij en reservekledij

Dinsdag gaan het vijfde en het zesde leerjaar op schoolreis

Dinsdag 27 juni gaat de 3de graad naar het Schapenhof. De kinderen vertrekken om 8.30 uur met de fiets en zijn om 15.40 uur terug op school. Ze genieten er van teamspelletjes. In de loop van de dag krijgen de leerlingen nog een ijsje. 
De schoolreis kost 21,50 euro en wordt verrekend met de volgende schoolrekening.

Meenemen:

 • fiets die tip top in orde is + fluo + helm
 • rugzak met picknick en voldoende drinken, koek en/of fruit
 • zonnecrème (petje, zonnebril)
 • muggen- en tekenspray
 • klein handdoekje

Volgende woensdag is het rollerdag

In de lagere school organiseren we woensdag 28 juni een rollerdag. De leerlingen mogen volgende zaken meebrengen:

 • skates
 • skatebord 
 • step 
 • geen elektrisch materiaal 
 • geen gocarts
 • geen fietsen of kleine fietsen
 • aangewezen: beschermingsmateriaal (helm, pols- en kniebeschermers)

Woensdag: proclamatie zesde leerjaar

We verwachten de ouders en de zesdeklassers in de polyvalente hal voor de uitreiking van de getuigschriften en een receptie.
We starten om 19.30 uur.

Vrijdag 30 juni laatste schooldag

De laatste schooldag! De rapporten worden dan uitgereikt. De kinderen mogen naar huis om 11 uur. De leerkrachten hebben met plezier jullie kinderen in de klas gehad en laten jullie langs deze weg weten dat ze daarvoor geen cadeautjes verwachten.

Volgend schooljaar organiseert de bib een Leesjury

De bibliotheek van Merksplas organiseert volgend jaar de Leesjury. Dit is een buitenschoolse activiteit op woensdagnamiddag waaraan de leerlingen van het derde en vierde leerjaar kunnen deelnemen. De deelnemende kinderen lezen doorheen het schooljaar de voorgeselecteerde boeken en komen vanaf oktober ongeveer 1 keer per maand samen voor de bespreking en een leuke activiteit rond het thema van een boek (dit kan een zoektocht zijn, een quiz of een creatieve activiteit). Op het einde van het jaar kiezen de kinderen hun lievelingsboek en is er ook een slotfeest voorzien. 
In de postkaft van je kind vind je een flyer met meer info. Je kan je inschrijven door een mailtje te sturen naar bibliotheek@merksplas.be. Kinderen die op woensdag naar de Spetter gaan, kunnen voor de Leesjury naar de bib gebracht worden door de begeleiding. 
Zit je kind in een ander leerjaar, maar wil het wel graag meestemmen dan kan je je ook inschrijven voor de Internetjury via www.deleesjury.be/internetjury. Je leest dan alle boeken op eigen houtje en kan online meestemmen voor het leukste boek. Alle geselecteerde boeken zijn beschikbaar in de bib.

Verloren voorwerpen

We hebben weer een hele verzameling verloren voorwerpen bij elkaar gevonden: jassen, truien, brooddozen, potjes,… In de zaal van de lagere school kan je alles terugvinden. Kom zeker eens kijken als je iets verloren bent. Alles wat niet is opgehaald, schenken we aan een goed doel.
De verloren voorwerpen van de kleuters die in de kleuterschool achterbleven, liggen vanaf maandagmiddag tot vrijdagmiddag in de eetzaal van de kleuters.

Zwemmen

Donderdag zwemmen volgende klassen:

 • Eerste beurt: 3A/3B (vertrek 13.00 uur)
 • Tweede beurt: 4A/4B/4C

Het is pretbad. De leerlingen mogen klein materiaal meebrengen. 

Ter info

 • Sterke aanrader: De Merksplasse jeugdraad organiseert een fristifuif op vrijdag 30 juni in de grote zaal van Spelewei van 18 uur tot 20.15 uur voor leerlingen van het eerste tot en met het vijfde leerjaar. Voor de leerlingen van het zesde leerjaar organiseert de jeugdraad een School’s out tussen 19 uur en 22 uur in het jeugdhuis Zigzag. Inkom is gratis, voor een consumptie betaal je 1 euro.
 • In bijlage vind je een flyer van Kon. Fanfare Sint-Willibrordus Merksplas. Ze vieren hun 140 jaar bestaan en organiseren hiervoor verschillende activiteiten. Op 25 juni is er op het Kerkplein van Merksplas een openluchtconcert om 15 uur. De toegang is gratis. 
 • De parochie laat weten dat het Vormsel volgend schooljaar plaatsvindt op zaterdag 27 april 2024 en de Eerste Communie op zondag 28 april 2024. 

Kalender

vr 23 junBezoek aan de windmolens in Beerse in de VM zesde leerjaar
vr 23 junAfscheid derde kleuterklas met ouders in de zaal van de lagere school 13.30 uur, welkom vanaf 13.15 uur
vr 23 junOud-leerlingendag in NM
ma 26 junSchoolreis tweede graad naar De Lilse Bergen
di 27 junKleuters eten frietjes in frituur De Frietketel
di 27 junSchoolreis derde graad naar Schapenhof
wo 28 junRollerdag
wo 28 junProclamatie zesde leerjaar om 19.30 uur,  welkom vanaf 19.15 uur
do 29 junZwemmen pretbad 3A/3B – 4A/4B/4C
vr 30 jun5de schoolrekening
vr 30 junLaatste schooldag tot 11 uur

Vriendelijke groeten
Bea Mertens

Qworzó  Markt 17  2330 Merksplas
info@qworzo.be
014 63 34 93