Aankomst Bosklassen derde graad

Morgen komen de kinderen van de derde graad terug thuis. We verwachten hen tegen 15 uur aan de parking van de sporthal ’t Hofeind.

De kleuters van de derde kleuterklas maken kennis met Tientje Tel

Vrijdag 8 maart stellen de leerkrachten van het eerste leerjaar Tientje Tel voor aan de kleuters van de derde kleuterklas. Ze leren hen ook het tellied aan. Daarna spelen ze nog enkele spelletjes waarbij tellen nodig is.

Oudercontacten in de lagere school

Op 22 maart krijgen de leerlingen van de lagere school hun rapport mee naar huis. De leerkracht bespreekt dit met elke leerling apart in een kindgesprek. In de week van 25 maart krijg je de kans om met de leerkracht te praten over je kind. In dit gesprek worden de resultaten van je kind besproken. Het rapport zelf bevat minder geschreven info.

Volgende vrijdag 15 maart ontvang je een link waarmee je kan inschrijven van 15 maart tot en met 19 maart. Oudercontacten voor anderstalige ouders vinden de week nadien plaats. Juf Berbe of meester Ive contacteren deze ouders. Wens je geen oudercontact, laat dat dan ook even weten aan de klasleerkracht.

Infoavond en kijkdag voor nieuwe kleuters

Bij juf Leen en bij juf Lies is er woensdag 20 maart een speel- en kijkdag voor de nieuwe kleuters. De kinderen die binnenkort voor het eerst naar school stappen, mogen alvast een kijkje komen nemen met hun ouders. Kleuters die na de paasvakantie starten, komen kennismaken om 11 uur. Kleuters die later instappen, komen om 9 uur. Ken je nog iemand? Nodig hen gerust uit om kennis te maken met onze school.

Voor ouders die zich tijdens de dag moeilijk vrij kunnen maken, voorzien we op dinsdag 19 maart om 19.30u een infoavond met rondleiding.

Scholenloop op 26 maart voor het goede doel

Op 26 maart lopen de Merksplasse leerlingen voor het goede doel. Dit jaar steunen we opnieuw het Belgische Centrum voor Geleidehonden. Er worden geen centen ingezameld, wel dopjes van petflessen. De kinderen mogen nog steeds de dopjes van petflessen mee naar school brengen. Vorig schooljaar maakten de kinderen kennis met een geleidehond. In bijlage vind je 2 brieven met informatie over deze activiteit.

Zwemmen

Op maandag 11 maart zwemmen de volgende klassen:

  • Eerste beurt: 2B/2C (vertrek 12.55 uur)
  • Tweede beurt: 5B/5C

Dansen

Op donderdag 14 maart dansen de volgende klassen: 6A/6B/5A/5B.

Kalender

vr 08 mrt Aankomst sportklassen Herentals om 15 uur aan ‘t Hofeind
vr 08 mrt Wenmoment derde kleuterklas 1ste lj in NM
ma 11 mrt Zwemmen 2B/2C – 5B/5C
do 14 mrt Dansen 6A/6B/5A/5B
vr 15 mrt Inschrijven oudercontacten in de lagere school
di 19 mrt Infoavond instapklas om 19.30 uur
wo 20 mrt Opendeurdag instapklas
vr 22 mrt Rapport in de lagere school
ma 25 mrt Week van de oudercontacten lagere school
di 26 mrt Loopevenement in VM
ma 01 apr Start paasvakantie

Vriendelijke groeten
Bea Mertens

Qworzó  Markt 17  2330 Merksplas
info@qworzo.be
014 63 34 93