Juf Lieselot is mama geworden

Op 26 januari is juf Lieselot, de zorgjuf van de kleuterschool, bevallen van een gezonde jongen, Dré. We wensen het gezinnetje veel geluk.

In de derde kleuterklassen houden we een gekke week

De week van 5 februari is een gekke week in de derde kleuterklas. Zou carnaval hier iets mee te maken hebben? Je kleuter heeft hierover een brief mee in de postkaft.

Carnaval op school

Donderdag 8 februari vieren we in de kleuterschool en vrijdag 9 februari in de lagere school carnaval.

Verkleden en blijven ineten

Iedereen mag die dag verkleed naar school komen. Een pruik, een oud hemd van papa, een feestneus, een gekke hoed,… is al voldoende: alles is leuk. Je hoeft voor dit feest echt geen carnavalspak te kopen of te huren.

Confetti, spuitbussen, skeelers en wapens zijn verboden, dat plezier weegt niet op tegen het ongemak. Praat met je kind over de outfit die het draagt. Sommige kinderen vinden het fijn om zich als eng personage te verkleden. Dit kan, maar we verwachten dan wel dat de kinderen hier op een juiste manier mee omgaan. Jonge kinderen zijn vaak bang van enge personages.

‘s Middags willen we voor één keertje graag dat alle kinderen op school blijven eten. Mama’s en papa’s bakken dan voor hen lekkere pannenkoeken. Niemand moet die dag dus boterhammen meebrengen.

Vrijdag stappen de kinderen in een carnavalstoet door de straat

De stoet vertrekt om 10 uur.
De allerkleinste kleuters (instap en 1ste kleuterklas) mogen kijken, maar stappen niet mee in de stoet. De kleuters van de 2de en 3de kleuterklas komen niet verkleed op vrijdag, ze mogen wel een hoofddeksel van thuis meebrengen. De kinderen van de lagere school komen vrijdag verkleed naar school en stappen zo mee in de stoet die je hoort aankomen door de carnavalsmuziek.

Route: Schuttershofstraat – Spelewei – Gezellestraat – toertje rond rusthuis – Bevrijdingsstraat – school.

Met Bibwijzer leert het zesde leerjaar informatie opzoeken in de bib

Volgende donderdag brengen de leerlingen van het 6de leerjaar een bezoek aan de bib. Via opdrachten leren de kinderen om informatie en boeken op te zoeken in een bibliotheek.

Zwemmen

Op maandag 5 februari zwemmen de volgende klassen:

  • Eerste beurt: 6A/6B (vertrek 12.55 uur)
  • Tweede beurt: 1A/1B

Het is pretbad. Het zwembad zorgt dan zelf voor leuk materiaal in het sportbad zoals matten om op te spelen, duikringen, hoepels, …

De kinderen mogen tijdens het pretbad ook gebruik maken van het recreatiebad en de glijbaan.

Dansen

Op donderdag 8 februari dansen de volgende klassen: 5A/5B/5C/4A.

Ter info

  • In bijlage vind je een flyer over Digidak. Je leest hier hoe Merksplas ondersteunt bij vragen over werken met computers, laptops en tablets.

Kalender

ma 05 feb Zwemmen 6A/6B – 1A/1B (pretbad)
wo 07 feb Trefbal tweede graad in Merksplas
do 08 feb Dansen 5A/5B/5C/4A
do 08 feb Bibwijzer voor het zesde leerjaar
do 08 feb Carnaval in de KS
vr 09 feb Carnaval in de LS
ma 12 feb Start krokusvakantie tot en met zondag 18 februari
vr 23 feb Qworzó Quiz

Vriendelijke groeten
Bea Mertens

Qworzó  Markt 17  2330 Merksplas
info@qworzo.be
014 63 34 93