Lekkere pannenkoeken

Vandaag vierde de kleuterschool carnaval. Als kers op de taart kregen ze lekkere pannenkoeken. Morgen is de lagere school aan de beurt. Dank u wel aan alle helpende handen!

Morgen stappen de kinderen in een carnavalstoet door de straat

De stoet vertrekt om 10 uur. De allerkleinste kleuters (instap en eerste kleuterklas) mogen kijken, maar stappen niet mee in de stoet. De kleuters van de 2de en 3de kleuterklas komen morgen niet verkleed, maar mogen een gekke hoed meebrengen. De kinderen van de lagere school komen vrijdag verkleed naar school en stappen zo mee in de stoet.

Route: Schuttershofstraat – Spelewei – Gezellestraat – Bevrijdingsstraat – school.

Qworzó quiz zoekt tombolaprijzen

Graag hadden we op de quizavond een mooie prijzentafel voorzien. Hiervoor zijn we nog op zoek naar leuke prijzen, klein en groot. Weet je dus niet precies wat te doen met dat dubbele cadeau dat je op kerstavond kreeg of haalde je iets uit het verpakkingspapier dat je helemaal niet bevalt? We zouden het zeer graag gebruiken om er onze prijzentafel mee te vullen! Uiteraard kan je ook andere spullen bij ons kwijt! De prijzen mag je afgeven bij één van de leerkrachten of aan de directeur. We danken je er enorm voor!

Volgende week is het krokusvakantie

Volgende week is de school gesloten. Dan start de krokusvakantie. We starten terug op 19 februari 2024.

Dinsdag gaan het eerste, tweede en derde leerjaar naar de bib

De leerlingen van het eerste, tweede en derde leerjaar brengen dinsdag 20 februari de bibkaarten en een extra tas mee voor de boeken.

Het vierde leerjaar gaat donderdag naar de bib

Het vierde leerjaar gaat donderdag 22 februari met de klas klasboeken kiezen in de bib (deze boeken blijven in de klas).

Het project Muis in de eerste kleuterklas

Na de vakantie start de eerste kleuterklas met het project “Muis”. Dit is een project van de bib. De eerste weken staat het “Huis van Muis” bij juf Martine, daarna bij juf Helga en afsluitend bij juf Liselotte. Nadien brengen de kleuters nog een bezoek aan de bib zodat ze kennis maken met de bibliotheek en we zo het leesplezier bij de kleuters extra stimuleren. “

De tweede kleuterklas leert over huisdieren

Vanaf woensdag 21 februari tot en met woensdag 6 maart werken we in de tweede kleuterklas rond het thema huisdieren. We maken graag kennis met veel huisdieren. Heb je thuis een huisdier dat op bezoek kan en mag komen in onze klas/buiten? Vul dan het invulstrookje in dat in de postkaft zit en bezorg het ons liefst zo snel mogelijk terug. Je ontvangt nog een bevestiging van je bezoek (datum en uur).

Na de vakantie gaat de derde kleuterklas op reis naar…

De ruimte! Ze gaan daar kennis maken met planeten, sterren, raketten … Kortom ze worden echte astronauten!

Maar voor je astronaut mag worden, moet je nog veel dingen leren. 

Heb je thuis spullen over de ruimte die ons kunnen helpen om astronaut te worden?

Dan mag je deze met je kleuter meegeven naar de klas. Voorzie de spullen van naam.

Enkele data om te noteren:

 • Ouders van de derde kleuterklas welkom op 21 juni in de namiddag
  De derde kleuterklas doet op het einde van het schooljaar het Zoemproject. Dat kadert in de overgang naar de lagere school. We geven je de datum door zodat er tijdig de nodige praktische schikkingen getroffen kunnen worden.
 • Ouders van de zesdeklassers welkom op de receptie dinsdagavond 25 juni
  Ook voor het organiseren van het uitreiken van de getuigschriften met de traditionele receptie delen we je al tijdig de datum mee. Die gaat door op dinsdagavond 25 juni om 19.30 uur.

 

Het zesde leerjaar bezoekt de middelbare scholen

Dit jaar zijn onze zesdeklassers, in functie van het maken van een doordachte studiekeuze, welkom op twee middelbare scholen voor een kennismakingsnamiddag.

Op donderdag 22 februari verdelen we de leerlingen van het zesde leerjaar in 3 groepen. Elke groep fietst onder begeleiding van één leerkracht en een extra begeleider naar een middelbare school. De leerlingen kunnen kiezen uit het bezoeken van:

 • HIVSET Turnhout
 • Sint-Victor Turnhout
 • Sint-Jozefcollege Turnhout

Op dinsdag 23 april bezoeken alle zesdeklassers het Heilig Graf in Turnhout.

Bij slecht weer vragen we (groot)ouders voor het vervoer. In de postkaft van je kind vind je hierover een brief.

Zwemmen

Op maandag 19 februari zwemmen de volgende klassen:

 • Eerste beurt: 2A/2B (vertrek 12.55 uur)
 • Tweede beurt: 5A/5B

Deze klassen gaan voor de eerste keer dit schooljaar zwemmen. Het schoolzwemmen gaat door in Sportoase in Hoogstraten. Goed om weten is dat de jongens geen strandshort, maar een strakke, nauw aansluitende zwemshort moeten dragen. Je kind krijgt ook een badmuts mee. De kleur verwijst naar de zwemgroep waartoe je kind behoort. Geef elke zwembeurt de badmuts mee. Meer info over het schoolzwemmen vind je in het document in bijlage.

Dansen

Op donderdag 22 februari dansen de volgende klassen: 3A-4B-3B-2A.

Ter info

 • CodeFever vzw, een STEM-academie die programmeerlessen organiseert voor kinderen van 8 tot 15 jaar, heeft nog enkele plaatsen vrij voor een gratis proefles. Deze staat gepland op 24 februari. Meer info vind je op de flyer in bijlage.

Kalender

vr 09 feb Carnaval in de LS
ma 12 feb Start krokusvakantie
Zo 18 feb Einde krokusvakantie
ma 19 feb Zwemmen 2A/2B – 5A/5B
di 20 feb Bib voor het 1ste, 2de en 3de leerjaar
do 22 feb Dansen 3A/4B/3B/2A
do 22 feb Bib 4de leerjaar in de NM
do 22 feb 6de lj bezoekt middelbare scholen in NM
vr 23 feb Qworzó Quiz
ma 04 mrt Vertrek sportklassen Herentals
di 05 mrt Ouderraad 20 uur
vr 08 mrt Aankomst sportklassen Herentals

Vriendelijke groeten
Bea Mertens

Qworzó  Markt 17  2330 Merksplas
info@qworzo.be
014 63 34 93