Morgen gaan het eerste en tweede leerjaar op schoolreis

Morgen, 2 juni rijden de kinderen van het eerste en tweede leerjaar met de bus naar De Schuur in Borsbeek. De uitstap kost 22 euro en wordt met de volgende schoolrekening verrekend. De bussen vertrekken om 8.30 uur en zijn terug rond 15.45 uur.
Meebrengen:

  • voldoende drank voor de hele dag (eventueel drinkbus die je kan bijvullen aan de kraan) 
  • boterhammen voor ’s middags
  • tussendoortjes
  • speelkledij en eventueel regenkledij

Het vierde leerjaar bezoekt Adams Polendam op dinsdag 6 juni

In het kader van het thema afval tijdens de lessen wereldoriëntatie bezoekt het vierde leerjaar Adams Polendam in Beerse. Daar krijgen ze een rondleiding. De leerlingen leren het bedrijf kennen en ontdekken hoe dit bedrijf bouwafval verwerkt en recycleert tot (secundaire) grondstoffen.
Voor deze uitstap verplaatsen de leerlingen zich met de fiets. We verwachten de leerlingen dinsdagochtend op het normale tijdstip op school met een fiets die goed in orde is. De leerlingen brengen die dag gewoon hun boekentas mee naar school en een kleiner rugzakje voor een drinkfles en/of tussendoortje. 

Dinsdag 6 juni fietsjes- en frietjesdag bij juf Stéfanie en juf Els

De instapklas gaat niet op schoolreis maar blijft op 6 juni gewoon op school. Om er toch iets speciaals van te maken, organiseren de juffen een “fietsjes- en frietjesdag”. De kleuters mogen die dag hun fiets meebrengen. Je plaatst die ’s morgens in de turnzaal van de kleuterschool. Zorg dat er de naam van je kind aanhangt. ‘s Middags krijgen ze allen frietjes en drinken. Deze dag kost 2 euro. 

Eerste, tweede en derde kleuterklas gaan dinsdag 6 juni naar de Vossenberg

Op dinsdag 6 juni gaan de eerste, tweede en derde kleuterklassen (zonder de instapklassen van juf Stéfanie en juf Els) op schoolreis naar Gilze in Nederland. De kleuters bezoeken die dag speelboerderij De Vossenberg. Best smeer je de kinderen bij zonnig weer ’s morgens in met zonnecrème. Een zonnehoedje of petje (getekend) is ook wenselijk. We verwachten de kinderen op het gewone uur op school en vragen de ouders om de kleuters gewoon om 15.40 uur in de klas af te halen. De uitstap kost 25 euro.

Meebrengen: Een rugzakje met boterhammen en een droge koek. Geen drank en geen snoepgoed! Wij zorgen voor drank en een lekkere verrassing. Bij zonnig weer zonnecrème zodat we ‘s middags nog eens kunnen insmeren.
De kleuters eten op deze uitstap geen frietjes maar op 27 juni worden ze verwend met frietjes, een vleesje en een drankje in een frituur in Merksplas. Dit kost 2 euro. 

Opendeur nieuwe kleuters

Bij juf Stéfanie en juf Els is er woensdag 14 juni een opendeur voor de nieuwe kleuters. De kinderen die in de loop van volgend schooljaar naar school stappen, mogen alvast een kijkje komen nemen met hun ouders. 

Bescherm je kleuter met zonnecrème

Eindelijk komt er een periode van zonnig weer aan. Om hier goed van te kunnen genieten vragen we je om je kleuter ’s morgens al in te smeren met zonnecrème. De juffen herhalen dit indien nodig doorheen de dag. 

Zwemmen

Donderdag 8 juni is het diplomazwemmen voor het tweede, vijfde en zesde leerjaar. Leerlingen die diploma mogen zwemmen hebben hiervoor een briefje bij. 

Fietsen

Donderdag8 juni fietsen de volgende klassen: 4B – 4C – 5A – 5B
Breng je fiets en je fietshelm mee. 

Ter info

In bijlage vind je info over de opendeurdag van de brandweer Merksplas. Deze gaat door op 11 juni van 13 uur – 18 uur. In de postkaft van je kind vind je ook een kleurplaat. Met deze kleurplaat maak je kans op een mooie brandweerprijs als je deze inlevert tijdens de opendeurdag.  

Kalender

do 01 junOuderraad 20u
vr 02 junSchoolreis eerste graad naar De Schuur
di 06 junVierde leerjaar bezoekt Adams Polendam in de VM
di 06 junFietsjes en frietjesdag voor de kleuters van juf Stéfanie
di 06 junKleuterschool op schoolreis naar de Vossenberg
wo 07 junMinitennis derde graad
do 08 junFietsen 4B – 4C – 5A – 5B
do 08 junDiplomazwemmen 2de – 5de – 6de lj
wo 14 junOpendeurdag instapklas
do 15 junFietsexamen zesde leerjaar
vr 23 junAfscheid en receptie kleuters derde kleuterklas om 13.30 uur
wo 28 junProclamatie en receptie zesde leerjaar om 19.30 uur

Vriendelijke groeten
Bea Mertens

Qworzó  Markt 17  2330 Merksplas
info@qworzo.be
014 63 34 93