Qworzó Google account voor onze leerlingen

Voor leerlingen van het vierde leerjaar
In de derde graad werken de leerlingen sinds dit schooljaar met chromebooks. Hiervoor is een persoonlijk Qworzó Google account noodzakelijk. In de postkaft van de leerlingen van het vierde leerjaar vind je hierover een brief met meer info en vraag om toestemming voor het maken van dit account. 
Voor leerlingen van het vijfde leerjaar
Op het einde van dit schooljaar worden de wachtwoorden van de accounts van de leerlingen van het vijfde leerjaar gereset. Zij krijgen een nieuw wachtwoord begin september. D.w.z. dat het Qworzó account van deze leerlingen tijdens de grote vakantie niet actief is. Alle gegevens blijven bestaan. 
Voor leerlingen van het zesde leerjaar
De accounts van de leerlingen die nu in het zesde leerjaar zitten, blijven nog tot eind december actief. De leerlingen kunnen hier met hun bestaande wachtwoord op. De documenten die ze bewaren op hun schoolaccount kunnen overgezet worden naar een persoonlijk Gmail account. De leerlingen die dit wensen, spreken meester Ive hierover aan of ze sturen een mailtje naar ive@qworzo.be.

Leren typen

Wie vlot kan typen, heeft natuurlijk een voordeel bij het werken met onze chromebooks. We bieden de leerlingen van het 4de en 5de leerjaar een gratis onlinecursus typen aan. Ouders van leerlingen die hiervoor interesse hebben, mailen naar meester Ive voor meer informatie (ive@qworzo.be).  Tip: dagelijks 1 of 2 keer kort oefenen is uiteraard beter dan een heel uur oefenen.

Het is zover… de 3de kleuterklassers brengen hun laatste weken in de kleuterschool door

Dit kunnen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Jullie kleuters krijgen vandaag een foldertje mee met extra info over het zoemproject. Er zit ook een uitnodiging bij. Graag invullen en terugbezorgen aan de klasjuffen.
We maken er samen een spetterend toonmoment van! 

Afname OVSG toetsen

In het zesde leerjaar nemen we de OVSG toetsen af. We nemen de meeste toetsen af tijdens de maand juni. Een deel hiervan is digitaal, een deel met pen en papier. Er zijn ook een aantal praktische proeven bij. We nemen deze toetsen af om 2 redenen: 

  • De toetsen zijn een signaalfunctie voor de school om te kijken of de eindtermen bereikt zijn en om onze onderwijskwaliteit te bewaken.
  • De toetsen bieden een aanvulling bij de schooleigen resultaten van de individuele leerling. 

Volgend schooljaar zwemmen we in Sportoase Hoogstraten

Vanaf volgend schooljaar gaat het schoolzwemmen niet meer door in Sporthotel Bruurs in Baarle Nassau, maar in Sportoase Hoogstraten. De evaluatie van het zwemmen gebeurt op dezelfde manier d.w.z. op basis van een A-B-C diploma. Het zwemonderwijs gebeurt door 3 ervaren zweminstructeurs. Goed om weten is dat de jongens geen strandshort, maar een strakke, nauw aansluitende zwemshort moeten dragen. 

Zwemmen

Donderdag 15 juni zwemmen volgende klassen:

  • Eerste beurt: 1A/1B/1C  (vertrek 13.00 uur)
  • Tweede beurt: 6A/6B

De leerlingen mogen klein speelmateriaal meebrengen. 

Fietsen

Donderdag 15 juni fietsen de volgende klassen: 6A en 6B (fietsexamen) – 1A – 1B
Breng je fiets en je fietshelm mee. 

Ter info

  • In bijlage vind je een flyer van de Academie voor Muziek en Woord de Noorderkempen i.v.m. open lessen dans voor kleuters en lagere schoolkinderen. 

Kalender

ma 12 junAfname digitale OVSG toetsen deze week
wo 14 junOpendeurdag instapklas
do 15 junFietsen 6A – 6B (fietsexamen) – 1A – 1B
do 15 junZwemmen pretbad 1A/1B/1C – 6A/6B
vr 16 junUitwisseling eerste leerjaar en derde kleuterklas
vr 23 junAfscheid derde kleuterklas met ouders in de zaal in de lagere school 13.30 uur
wo 28 junProclamatie zesde leerjaar om 19.30 uur

Met vriendelijke groeten
Bea Mertens

Qworzó
Markt 17
2330 Merksplas
info@qworzo.be
014 63 34 93