De leerlingen klinken op het nieuwe jaar

De afgelopen dagen is er al veel geklonken op 2024. Ook onze kinderen doen dat. De ouderraad organiseert morgen een nieuwjaarsreceptie voor hen en trakteert met warme chocomelk. Dankjewel ouders. We maken er samen weer een fijn kalenderjaar van.

Inschrijven voor de oudercontacten op vraag van de school

Op maandag 22 januari organiseert de school oudercontacten op vraag van de leerkracht. Samen met de zorgcoördinator overlegde de leerkracht voor welke leerlingen er nog een oudercontact zal plaatsvinden. Indien de leerkracht je graag spreekt, dan ontvang je morgen een link om in te schrijven. Deze inschrijving start morgen om 15 uur en loopt tot en met dinsdag 16 januari (20 uur).

Tweede schoolrekening (één van de dagen)

Eén van de dagen ontvang je via het ouderplatform de tweede schoolrekening. We vragen je om deze binnen de 10 dagen te betalen als je niet koos voor een domiciliëringsopdracht.

Dinsdag gaan het eerste, tweede en derde leerjaar naar de bib

Het eerste leerjaar gaat voor de eerste keer met de klas naar de bib, zij brengen een extra tas mee voor de boeken. Je kreeg een brief mee voor de aanvraag van een bibkaart. Geef deze brief ten laatste morgen ingevuld mee terug naar de school. Het tweede en derde leerjaar brengen dinsdag de bibkaarten en een extra tas mee voor de boeken.

Het vierde leerjaar gaat donderdag naar de bib

Het vierde leerjaar gaat volgende donderdag met de klas klasboeken kiezen in de bib (deze boeken blijven in de klas).

Juf Lieselot gaat met bevallingsrust

Vanaf 17 januari start de bevallingsrust van juf Lieselot, onze zorgcoördinator in de kleuterschool. We wensen haar een flinke, gezonde baby toe. Juf Lien vervangt juf Lieselot tot eind juni zowel voor de coördinerende zorgtaken als voor de ondersteuning in de kleuterklassen. Je kan juf Lien bereiken via lien@qworzo.be.

Juf Joline gaat met bevallingsrust

Juf Joline verwacht een tweede baby’tje eind februari. We wensen haar een gezonde, flinke baby toe. Op 1 februari start haar bevallingsrust. Juf Merel doet de vervangingsopdracht van juf Joline. Je kan juf Merel contacteren via merel@qworzo.be.

Nieuwe kleuters welkom op 24 januari in de instapklassen

In de instapklas van juf Leen en de instapklas van juf Lies is er woensdag 24 januari een opendeurdag voor nieuwe kleuters. Kleuters die op 1 februari of na de krokusvakantie starten, zijn welkom om 11 uur. Kleuters die later instappen zijn welkom om 9 uur. Ken je nog iemand? Nodig hen gerust uit om kennis te maken met onze school.

Voorleesweken in Qworzó van 24 januari tot en met 2 februari

Van 24 januari tot en met 2 februari hebben we in onze school voorleesweken. Deze weken lezen de leerkrachten en ouders/grootouders in alle klassen op verschillende momenten voor uit mooie boeken. Alle kinderen hebben een briefje mee waarop je kan intekenen om een moment te komen voorlezen in de klas van je kind/kleinkind.

Het 6de leerjaar gaat naar verkeerspark

Donderdag 25 januari gaat 6B naar het verkeerspark in Hoogstraten. Ze leren er onder leiding van politiemensen over de voorrangsregels voor voetgangers en fietsers (en in mindere mate ook die voor de automobilisten). Het is een zeer belangrijke theorie- en praktijkles met het oog op de vele verplaatsingen die ze volgend schooljaar zullen maken richting middelbare school. De leerlingen kleden zich best warm met een muts, sjaal en handschoenen, want het verkeerspark staat opgesteld in één van de frisse hallen van de veiling. 

De kinderen hebben een brief mee met meer info en met de vraag om te helpen bij het vervoer.

Voor 6A gaat deze activiteit door op donderdag 1 februari. 

Nog 8 plaatsen beschikbaar voor de quiz

Heb je zin om op 23 februari deel te nemen aan de Qworzó Quiz? Acht ploegen kunnen zich nog inschrijven (zes deelnemers per ploeg) via https://www.qworzo.be/quiz/.

We zijn voor onze quiz nog op zoek naar tombolaprijzen. Heb je misschien een eindejaarscadeautje gekregen dat niet helemaal bij je past? Je kan er ons blij mee maken! Je mag de tombolaprijs met je kind mee naar school geven of zelf even afgeven aan een juf of meester. Alvast heel erg bedankt!

We verzamelen nog steeds dopjes en batterijen

Op dinsdag 26 maart 2024 organiseert de gemeente Merksplas opnieuw de Dopjesloop 2330. Vorig jaar startten we met het inzamelen van dopjes voor de opleiding van blindengeleidehonden te steunen. Dopjes kunnen dus nog altijd meegebracht worden naar de school. Er staan blauwe containers in de kleuterschool en in de lagere school waar kinderen de dopjes in kunnen doen.

Ook batterijen kunnen nog altijd in de school achtergelaten worden. We zijn er heel blij mee.

Zwemmen

Op maandag 15 januari zwemmen de volgende klassen:

  • Eerste beurt: 1A/1B (vertrek 12.55 uur)
  • Tweede beurt: 6A/6B

Het is kledijzwemmen. De leerlingen hebben hiervoor een briefje bij. De leerlingen van het eerste leerjaar mogen deze kledij ook al meebrengen, maar zullen hiervoor nog geen diplomazwemmen.

Dansen

Op donderdag 18 januari dansen de volgende klassen: 5C/4A/4B/3A.

Ter info

  • Wil je als volwassene je digitale vaardigheden aanscherpen? Dan kan je via Digidak gratis lessen in kleine groep volgen. Je kan hiervoor een brochure vragen op het schoolsecretariaat.

Kalender

vr 12 jan Inschrijving OC op vraag
vr 12 jan Chocomelk nieuwjaarsreceptie ouderraad
ma 15 jan Zwemmen 1A/1B – 6A/6B (survival- en kledijzwemmen)
di 16 jan Bib 1ste, 2de en 3de leerjaar (1ste lj krijgt extra tijd)
do 18 jan Dansen 5C/4A/4B/3A
do 18 jan Ouderraad 20 uur
do 18 jan Bib 4de leerjaar in de NM
ma 22 jan Oudercontacten op vraag van de school in de LS en KS
wo 24 jan Opendeurdag instapklas
wo 24 jan Voorleesweek en poëzieweek tot en met 2 februari
do 25 jan Infoavond mediawijsheid vijfde leerjaar in Qworzó om 19 uur
do 25 jan Verkeerspark 6B
wo 31 jan Pedagogische studiedag VM: vrije dag voor de leerlingen
do 1 feb Verkeerspark 6A
do 08 feb Carnaval in de KS
vr 09 feb Carnaval in de LS
ma 12 feb Start krokusvakantie

Vriendelijke groeten
Bea Mertens

Qworzó  Markt 17  2330 Merksplas
info@qworzo.be
014 63 34 93