De beste wensen

We zijn trots op onze kinderen die deze trimester weer het beste van zichzelf gaven. Dat geldt ook voor het ganse team, de poetsploegen, de middaghelpers, de werkmannen van de gemeente en iedereen die mee school maakte. We willen zeker jullie, onze ouders, niet vergeten. Een dikke dankjewel om in onze school en onze aanpak te geloven. 

We wensen jullie een zeer fijne vakantie, warm geluk en een goede gezondheid.

Goedgemutst snuift de kleuterschool de kerstsfeer op

Zoals vorige week aangekondigd, is er morgen in de kleuterschool een stemmig moment in de klas als afsluiter van het eerste trimester. Geef je kleuter een kerstmuts op, of een diadeem met rendiertjes of een dikke wintermuts, … Je moet hiervoor niet naar de winkel trekken. Er is nog reservemateriaal genoeg op school voor wie thuis niet onmiddellijk iets vindt.

Herinnering voor de betaling van de factuur van november

In november stuurden we de eerste schoolrekening. Er zijn nog facturen onbetaald. We vragen je om deze zo snel mogelijk te betalen. 

Milieulessen IOK in het vierde en zesde leerjaar

Op maandag 8 januari organiseert IOK i.s.m. GoodPlanet een energieles in het vierde leerjaar. Deze gaat over de opwarming van de aarde.

In het zesde leerjaar gaat de energieles over duurzaam gebruik van energie door op dinsdag 9 januari. 

Deze lessen sluiten nauw aan bij de leerplandoelen Mens en Maatschappij. 

Woensdag na de vakantie komt het kriebelteam

Woensdag na de kerstvakantie komt ons kriebelteam weer op bezoek in elke klas. Zorg dat je kind gewassen haar heeft, zonder vlechtjes of staartjes of gel.

Schrijf je ploeg vandaag in voor de 15de editie van de Qworzó Quiz

Vanaf vandaag kan je inschrijven vanaf 20 uur voor de 15de editie van de Qworzó Quiz op vrijdag 23 februari. Je vindt de link op onze website. Uit ervaring weten we dat er vlug moet ingeschreven worden, wil je zeker zijn van een quiztafel voor jouw ploeg. De school maakt elk jaar ook een filmpje om promotie te maken voor de quiz. Je kan dit bekijken via deze link.

Heb je thuis, misschien onder het stof, nog zaken liggen die nog intact zijn, maar die je niet meer gebruikt? Je mag deze schenken aan de school als tombolaprijs voor de quiz. Je maakt ons hier heel blij mee. 

Infosessie voor kinderen van het vijfde leerjaar en hun ouders #challenge4U

Samen met het Huis van het Kind, de opvoedingswinkel en Vrije Basisschool Yugro organiseren we een infosessie voor ouders en kinderen van het vijfde leerjaar. Deze avond wordt gebracht door Matthias Dewilde. Gamen en sociale media zijn onderdeel van de leefwereld van kinderen, adolescenten en volwassenen. Dit thema komt vast ook in je huiskamer aan bod en het is soms een uitdaging. We nodigen je samen met je kind dan ook graag uit voor een inspirerende avond om je beter te doen begrijpen hoe je hiermee kan omgaan. We reiken handvaten aan tijdens deze avond waar we nadien ook op school verder mee aan de slag gaan. De infoavond gaat door op 25 januari van 19 uur tot 20.30 uur in de eetzaal van onze school. In de postkaft van je kind vind je een flyer met info en een invulstrookje dat je terug aan de school bezorgt. 

Zwemmen

Op maandag 8 januari zwemmen de volgende klassen: 

  • Eerste beurt: 6A/6B (vertrek 12.55 uur)
  • Tweede beurt: 1A/1B

Dansen

Op donderdag 11 januari dansen de volgende klassen: 6A/6B/5A/5B.

Ter info

  • Op woensdag 3 januari 2024 organiseert de gemeente Merksplas voor de eerste keer “Familiepret”, een heus indoor sport- en spelterrein. In bijlage vind je een flyer met meer info.

Kalender

ma 25 decStart Kerstvakantie
ma 08 janMilieulessen IOK 4A-4B in VM
ma 08 janZwemmen 6A/6B – 1A/1B
di 09 janMilieulessen IOK 6A (NM) en 6B (VM)
wo 10 janTouwtje Trek 1B om 18 uur
wo 10 janKriebelen
do 11 janDansen 6A/6B/5A/5B
do 11 jan2de schoolrekening
vr 12 janInschrijving oudercontacten op vraag
vr 12 janChocomelk nieuwjaarsreceptie OR
do 18 janOuderraad 20 uur
ma 22 janOudercontacten op vraag van de school in de LS en KS
wo 24 janOpendeurdag instapklas
do 25 janInfoavond mediawijsheid vijfde leerjaar in Qworzó
wo 31 janPedagogische studiedag: vrije dag voor de leerlingen
vr 23 febQworzó Quiz

Vriendelijke groeten
Bea Mertens

Qworzó  Markt 17  2330 Merksplas
info@qworzo.be
014 63 34 93