Morgen is het een vrije dag voor de leerlingen

De leerkrachten houden een studiedag rond de nieuwe leerplannen van OVSG.

Doorlichting van de onderwijsinspectie in Qworzó

In de week van 23 oktober plant de onderwijsinspectie een doorlichting in onze school. De inspectie onderzoekt 2 vragen:

  • In welke mate ontwikkelt onze school de eigen kwaliteit?
  • In welke mate verstrekt de school kwaliteitsvol onderwijs, afgestemd op begeleiding op maat?

Daarnaast is er in de kleuterafdeling een geïntegreerd onderzoek, in de lagere afdeling staat het leergebied wiskunde in de focus.

Werken in de Leest

De school kreeg vaak de vraag van ouders of kinderen van de lagere school die normaal de school verlaten via de Gezellestraat, nu de school niet kunnen verlaten via de kleuterschool en zo langs de Bevrijdingsstraat zich naar hun woonplaats verplaatsen. We volgen dagelijks de drukte van de werkvoertuigen in de Bevrijdingsstraat op. Blijft het hier rustig, dan is de optie om kinderen de school te laten verlaten via de kleuterschool zeker een mogelijkheid. Als de situatie onveiliger wordt, dan volgt er opnieuw een communicatie. 

Inschrijven oudercontacten

Vanaf morgen 15 uur tot en met dinsdag 17 oktober kan je je inschrijven voor het oudercontact van je kind. Je ontvangt hiervoor een mail. Houd er rekening mee dat je best een beurt overslaat als je je moet verplaatsen van de kleuterschool naar de lagere school. Dit is belangrijk voor de planning van de leerkrachten. 

Hercontrole kriebelteam

Begin september vond het kriebelteam heel veel luisjes bij onze kinderen. Bij een hercontrole eind september zagen we een effect van de behandeling van je kind. Maar we zijn er nog niet. Om goed de vinger aan de pols te houden, controleert het kriebelteam de hoofdjes van onze kinderen opnieuw op maandag 16 oktober. 

Kleuters van de tweede kleuterklas krijgen rode leestasjes mee naar huis

Vanaf maandag 16 oktober starten de kleuters in de tweede kleuterklas met de rode leestasjes. In elk tasje zit een boek uit de bibliotheek. De tasjes worden met de kleuters meegegeven op maandag en woensdag. Thuis kunnen ze dan samen met mama, papa, grootouder, broer of zus lezen in hun mooi boekje. Het boek mag twee nachtjes bij de kleuters thuis blijven. Graag krijgen we de rode leestasjes terug op woensdag en vrijdag. Er is een beurtrol in de klas, je kleuter zal dus niet elke keer een boek meebrengen. 

Dinsdag gaan het tweede en derde leerjaar naar de bib

Het tweede en derde leerjaar brengen dinsdag 17 oktober de bibkaarten en een extra tas mee voor de boeken.

Het vierde leerjaar gaat donderdag naar de bib

Het vierde leerjaar gaat volgende donderdag met de klas klasboeken kiezen in de bib (deze boeken blijven in de klas).

Nieuwe instapklas in november

Op 18 oktober is er een opendeurdag in de kleuterschool. Ken je nog een kleuter die dit schooljaar mag starten, nodig hem dan uit op onze opendeurdag om 9 uur. Kleuters die in november instappen verwachten we om 11 uur. We zijn trots dat we mogen meedelen dat we een tweede instapklas inrichten vanaf 6 november. Juf Lies Verschueren wordt de juf van deze klas. 

Herfst in de tweede kleuterklas

Vanaf woensdag 18 oktober brengen de tweede kleuterklassen de herfst in de klas. De kleuters mogen dan herfstvruchten (noten, kastanjes, eikels, beukennootjes, hazelnoten, …) mee naar de klas brengen. Op woensdag 25 oktober willen ze een herfstwandeling maken in de bossen van de Kolonie. Hiervoor zoeken ze nog ouders/grootouders die hen brengen en halen. Heb je tijd en wil je onze kleuters vervoeren? Vul dan bijgevoegd briefje, dat in de postkaft zit, in.

Tweede leerjaar gaat naar de Kolonie

Donderdag 19 oktober gaan de kinderen van het tweede leerjaar naar de Kolonie. Een boswachter gidst hen doorheen de bossen. De kinderen dragen aangepaste kledij aan het weer en een fluovestje. Ze nemen ook een rugzakje met een koek of stuk fruit en hun drinkbus mee. Ze dragen best stevige laarzen of goede stapschoenen.
De kinderen hebben een briefje mee met de vraag of er ouders of grootouders zijn die hen willen wegbrengen en/of komen halen met de auto.

Donderdag 19 oktober naschoolse opvang op school tot 18 uur

De school organiseert de opvang in de eetzaal van de lagere school zowel voor kleuters als lagereschoolkinderen. Je haalt je kind op via de grote zwarte poort van de kleuterschool of via Spelewei.

Het vijfde leerjaar gaat volgende week naar Breendonk

De kinderen van het vijfde leerjaar gaan vrijdag 20 oktober naar het Fort van Breendonk. De kinderen komen op het normale tijdstip naar school. De bus vertrekt om 9 uur en ze zijn terug tegen het normale einduur van de school.
Meebrengen: rugzak met brooddoos, een drankje, een koek en/of stuk fruit. In het Fort kan het koud zijn en waaien. Zorg dus dat je warme kledij en ook goede stapschoenen aandoet. Deze uitstap kost 17,50 euro en komt op de volgende rekening.

De kleuters van de derde kleuterklas onderzoeken spinnen

In het kabouterbos zagen de kleuters van de derde kleuterklas veel spinnen en spinnenwebben. Ze willen hier graag wel wat meer over te weten komen. Hoeveel pootjes hebben ze, zien we een kruis, hoe zouden ze heten, hoe maken ze een web? Daarom mogen de kleuters volgende week in hun tuin of in het bos op zoek gaan naar een spin en deze meenemen naar de klas.

Gespreide betaling sportklassen

Van 4 tot en met 8 maart 2024 gaan onze leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar op sportklassen. Er is een mogelijkheid voor gespreide betaling. In de postkaft van je kind vind je hierover een brief. Vul deze in en bezorg hem zo snel mogelijk terug.

Zwemmen

Op maandag 16 oktober zwemmen de volgende klassen: 

  • Eerste beurt: 4A/4B (vertrek 12.55 uur)
  • Tweede beurt: 3A/3B

Fietsen

Op donderdag 19 oktober fietsen de volgende klassen: 3A/4B/3B/2A.

De kinderen brengen hun fiets mee en evt. hun fietshelm. Ze plaatsen hun fiets in de rode of gele fietsenstalling, afhankelijk langs welke kant ze de school binnenkomen. 

Ter info

  • Gezinsbond Zondereigen/Merksplas organiseert op 20 oktober een sport-spel- en avonturentocht. Meer info hierover vind je in bijlage.

Kalender

vr 13 oktPedagogische studiedag: vrije dag
vr 13 oktStart inschrijven OC in de KS en de LS vanaf 15 uur
ma 16 oktZwemmen 4A/4B – 3A/3B
ma 16 oktHercontrole kriebelen
di 17 oktBib 2de en 3de leerjaar
wo 18 oktMedische consulten 4B in VM
wo 18 oktOpendeurdag instapklas
do 19 oktFietsen 3A/4B/3B/2A
do 19 oktBib 4de leerjaar in de VM
do 19 oktBezoek schapen kolonie 2de leerjaar in de NM
do 19 oktNaschoolse opvang op school tot 18 uur
vr 20 oktFort van Breendonk voor het 5de leerjaar
ma 23 oktWeek van de oudercontacten in de KS en LS
ma 30 oktStart herfstvakantie

Vriendelijke groeten
Bea Mertens

Qworzó  Markt 17  2330 Merksplas
info@qworzo.be
014 63 34 93