Droevig nieuws voor de familie van juf Bea

De vader van juf Bea is vorige donderdag overleden. We wensen haar en haar familie sterkte in deze droevige tijd. 

Oudercontacten in de kleuterschool en de lagere school

In de week van 23 oktober zijn er oudercontacten in de kleuterschool en in de lagere school. De inschrijvingen voor de oudercontacten verlopen digitaal. Jullie ontvangen volgende vrijdag een link waarmee je kan inschrijven van 13 oktober tot en met 17 oktober. De oudercontacten voor anderstalige ouders vinden na de herfstvakantie plaats. Juf Lieselot, juf Berbe en meester Ive contacteren deze ouders. Wens je geen oudercontact, laat dat dan ook even weten aan de klasleerkracht. Heb je een afspraak in de lagere school én in de kleuterschool, sla dan één moment op de keuzelijst over om je te verplaatsen van het ene gebouw naar het andere. 

Derde kleuterklas rijdt woensdag naar de Kabouterberg

Woensdag 11 oktober gaat de derde kleuterklas naar de Kabouterberg. Ze vertrekken om 8.45 uur aan Spelewei en komen om 12.00 uur terug. De juffen nemen water mee. Deze uitstap kost 9 euro en wordt met de schoolrekening afgerekend. Meebrengen: warme kledij, laarsjes en een koek met een naam op.

Kleuters bezoeken kinderclub De Spetter

Volgende week is het week van de IBO en daarom nodigt kinderclub De Spetter onze kleuters uit om er op donderdag 12 oktober te komen spelen. Ze krijgen een rondleiding in het mooie gebouw en er staan een aantal leuke activiteiten op het programma in het thema: “Bedankt sterkmakers”.

13 oktober is het pedagogische studiedag

Onze school behoort tot het net van de Stedelijke en Gemeentelijke scholen. OVSG start met nieuwe leerplandoelen ‘Leer Lokaal’. Het team maakt op vrijdag 13 oktober, samen met de collega’s van de hele scholengemeenschap, kennis met dit nieuwe leerplan. De leerlingen hebben die dag een vrije dag. 

Peter/meter activiteit tussen eerste en zesde leerjaar

Op vrijdag 20 oktober plannen we de volgende peter/meter activiteit in. De leerlingen van het zesde leerjaar zullen samen met de leerlingen van het eerste leerjaar een pompoen uithollen en uitsnijden ter decoratie van Halloween. Zij mogen hiervoor een pompoen en een slecht T-shirt/schort meebrengen.

Werken in de Leest

Van dinsdag 10 oktober tot en met vrijdag 27 oktober zijn er werken in de Leest. Hierdoor is de school via de Bevrijdingsstraat en de Rodenbachstraat heel moeilijk bereikbaar. Het gemeentebestuur adviseert om de kleuterschool te bereiken via de Markt. De uitgang voor de leerlingen van de lagere school via de Gezellestraat zal in deze periode gesloten worden. De leerlingen verlaten de school via de overzet aan Spelewei. 

Zwemmen

Op maandag 9 oktober zwemmen de volgende klassen: 

  • Eerste beurt: 3A/3B (vertrek 12.55 uur)
  • Tweede beurt: 4A/4B

Fietsen

Op donderdag 12 oktober fietsen de volgende klassen: 5A/5B/5C/4A.

De kinderen brengen hun fiets mee en evt. hun fietshelm. Ze plaatsen hun fiets in de rode of gele fietsstalling, afhankelijk langs welke kant ze de school binnenkomen. 

Kalender

ma 09 oktZwemmen 3A/3B – 4A/4B
wo 11 oktMedische consulten 4A in VM
wo 11 oktKabouterberg derde kleuterklas
wo 11 oktFairtrade-actie “Smeer-ze”
do 12 oktFietsen 5A/5B/5C/4A
do 12 oktKleuters bezoeken IBO in VM.
vr 13 oktPedagogische studiedag: vrije dag voor de leerlingen
di 17 oktBib 2de en 3de leerjaar
wo 18 oktOpendeurdag instapklas
do 19 oktBezoek schapen kolonie tweede leerjaar in de NM
ma 23 oktWeek van de oudercontacten in de KS en LS
ma 30 oktStart herfstvakantie

Vriendelijke groeten
Bea Mertens

Qworzó  Markt 17  2330 Merksplas
info@qworzo.be
014 63 34 93