Volgend schooljaar

Herinschrijvingen

Om het volgende schooljaar vlot te kunnen organiseren, vragen we om je kind in te schrijven met het briefje dat iedereen vandaag meekrijgt. De kinderen die naar het eerste leerjaar gaan, zullen voor de vakantie weten bij welke juf of meester ze gaan zitten. We verwachten alle briefjes terug vóór vrijdag 31 mei.

Keuze levensbeschouwelijke vakken

De ouders van de derde kleuterklassers moeten ook hun keuze in levensbeschouwelijk vak maken. Daarvoor krijgen ze een formulier mee.


Wijziging in keuze van het levensbeschouwelijk vak

Als ouders een andere keuze in levensbeschouwelijk vak willen maken, moet dit gebeuren vóór het einde van het lopende schooljaar. Ouders die dat wensen, kunnen hiervoor een formulier aanvragen op het secretariaat. Om de organisatie van het volgende schooljaar goed te kunnen voorbereiden vragen we om ons dat ten laatste op 6 juni te laten weten.

Vervanging van juf Ann en juf Sarah

Juf Ann Vangenechten, onze juf kleuterturnen zal 3 weken afwezig zijn vanaf 21 mei. Ze wordt vervangen door juf Fien. Je kan haar bereiken via fien@qworzo.be.

Juf Sarah van het vierde leerjaar zal 2 weken afwezig zijn vanaf 24 mei. Ze wordt vervangen door juf Kimberly. Je kan haar bereiken via kimberly@qworzo.be.

Start inschrijving oudercontacten in de kleuterschool

Vanaf morgen 15 uur tot dinsdag 21 mei om 20 uur kan je inschrijven voor de oudercontacten van je kleuter. Deze gaan door in de week van 27 mei. Het is niet de bedoeling dat je kleuter hierbij aanwezig is. Ouders die een oudercontact met tolk of met CLB hebben, krijgen geen link. De zorgcoördinator neemt hiervoor contact met je op.

Vierde schoolrekening

Eén van de dagen vind je op het ouderplatform de vierde schoolrekening. Ouders die geen domicilieringsopdracht hebben, betalen deze binnen de 14 dagen.

De tweede kleuterklas bezoekt de brandweer

Volgende week werken de kleuters van de tweede kleuterklas rond het thema brandweer. Daarom gaan we op 21 mei met de klas op bezoek bij de brandweer in de kazerne van Merksplas. Heb je thuis spulletjes (een boek, een auto, kledij…..) dan mag je kleuter dit vanaf dinsdag 21 mei meebrengen. Graag voorzien van een naam. We werken in de klas nadien nog verder binnen dit thema.

Het derde leerjaar gaat naar de Kolonie op 22 mei

Het derde leerjaar werkt tijdens de lessen levensbeschouwing aan een gezamenlijk project “De aarde is van waarde”. Als afsluiter gaan ze te voet naar het speelbos aan de Kolonie.

Zorg die dag voor aangepaste schoenen om in het bos te spelen en eventueel een regenjas bij regenweer.

Donderdag 23 mei gaan het eerste, tweede, derde en vierde leerjaar naar de bib

Het eerste, tweede en derde leerjaar brengen die dag de bibkaarten en een extra tas mee voor de boeken. Het vierde leerjaar gaat ook met de klas klasboeken kiezen in de bib (deze boeken blijven in de klas).

Fietsen

Op donderdag 23 mei fietsen de volgende klassen: 2B/2C/5A/5B.

Ter info

  • Zondag is het Lentefeest en Feest Vrijzinnige Jeugd voor heel wat van onze kinderen. We wensen hen een fijne dag.

Kalender

vr 17 mei Start inschrijving OC in de KS om 15 uur
zo 19 mei Lentefeest / Feest Vrijzinnige jeugd
ma 20 mei Pinkstermaandag: vrije dag
di 21 mei K2 naar de brandweer
di 21 mei Bibspel 2A om 8.45 uur
wo 22 mei Derde leerjaar wandelt naar de Kolonie
do 23 mei Fietsen 2B/2C/5A/5B
do 23 mei Bib 1ste, 2de, 3de en 4de leerjaar
do 23 mei Auteur Hanne De Meester in het tweede leerjaar
za 25 mei Schoolfeest

Vriendelijke groeten
Bea Mertens

Qworzó  Markt 17  2330 Merksplas
info@qworzo.be
014 63 34 93