Qworzó-kunstig is het schoolfeestthema op zaterdag 25 mei

Het tweejaarlijks schoolfeest van Qworzó staat deze keer in het teken van kunst. De school verandert in een museum waar de kunstwerken tot leven komen tijdens het optreden.

Nadien volgt er nog een kinderfeest met spelletjes in ons museum. Natuurlijk zijn er ook drankjes en hapjes.

Voor peutertjes staat het instapklasje open. Ze beleven daar een apart schoolfeest. Ouders kunnen een rondleiding krijgen. Inschrijven is dan ook mogelijk.

De oudsten van elk gezin krijgen via de postkaft een affiche mee. We vragen je om deze op te hangen zodat we ook andere mensen uit Merksplas laten weten dat we die dag feesten.

Wanneer verwachten we de kinderen op school?

Het zou fijn zijn als alle kinderen mee komen vieren op school en het schoolfeest mee openen. De kleuters worden om 13 uur in hun eigen klasje verwacht. De leerlingen van de lagere school verzamelen om 13 uur op de speelplaats van de kleuterschool.

Wat hebben de kinderen nodig voor de openingsactiviteit?

  • Onze kleuters komen die dag in jeans (broek, short of rok) met een gekleurd T-shirt of trui.
  • De leerlingen van het eerste en tweede leerjaar dragen jeans (broek, short of rok) met een roze of bruine T-shirt (afhankelijk van hun personage, dit wordt via de agenda’s nog doorgegeven)
  • De leerlingen van het derde en vierde leerjaar dragen een jeans (broek, short of rok) met een felgekleurde T-shirt of trui.
  • De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar dragen een jeans (broek, short of rok) met een hemdje in cowboy- of westernstyle. Ook cowboyhoeden zijn welkom. (Dit moet uiteraard niet aangekocht worden!)

Vrijwilligers nodig

We kunnen veel helpende handen gebruiken. Je kan je naam opgeven op de brief die in de postkaft zit. Om de organisatie vlot te laten verlopen, vragen we om de briefjes zo snel mogelijk terug te bezorgen.

Desserten gevraagd

Op het schoolfeest willen we een groot dessertenbuffet aanbieden met zelfgemaakte desserten. Als je zin hebt om een dessert te maken, vul dan het briefje in dat je oudste kind bijheeft.

Inzamelactie textiel ouderraad

We verzamelden deze week al heel wat textiel in onze container. Zaterdag, zondag en maandag zijn er extra inlevermomenten. Je kan zaterdag inleveren tussen 9.30 uur en 11 uur. Zondag is het garageverkoop. Blijf je nog met textiel zitten die niet verkocht werd en die je toch niet graag terug in je kast legt? Breng ze zondag tussen 17 uur en 18 uur naar onze container op Spelewei. We houden dan een extra inzamelmoment. Maandag zal de container er ’s morgens ook nog staan. In de loop van de dag stopt de inzamelactie. Dankjewel om weer mee te werken aan dit mooie initiatief van de ouderraad.

Persmoment vergroening speelplaats op 22 april

In verschillende fases vergroenen we onze speelplaats. Hiervoor werken we samen met het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete en de Provincie Antwerpen. Maandag 22 april bezoekt de gedeputeerde van de provincie Antwerpen, Mireille Colson, onze school om de startfase te bekijken. Alle kinderen zullen dit mee beleven. Deze dag mogen de kinderen naar school komen in volgende kleuren:

  • Kleuters: rood of oranje
  • Eerste, tweede, derde leerjaar: groen of geel
  • Vierde, vijfde, zesde leerjaar: blauw of paars

Zesdeklassers bezoeken op donderdag 25 april Brusselse medebloggers 

Op donderdag 25 april bezoeken de leerlingen uit het zesde leerjaar de Brusselse school Saint-Hubert in Oudergem-Brussel waarmee ze al een schooljaar lang blogden en waarmee ze al info uitwisselden. De kinderen zullen er allerlei taalspelletjes spelen waarbij onze leerlingen op een toffe manier Frans leren en de Brusselse leerlingen hun Nederlands verbeteren. Zo komen de leerlingen niet enkel op een zeer realistische manier in contact met het Frans, ze ervaren ook hoe het leven in een Brusselse school eraan toe gaat.

Zesdeklassers gaan 25 april ook naar het Vlaams Parlement

Na de picknick in de refter van de school in Oudergem rijden de leerlingen door naar het Vlaams Parlement. Dit bezoek kadert in het thema democratie waarover de leerlingen over enkele weken leren in het zesde leerjaar.
Vroeger op school en later thuis
We verzamelen die dag op school om 7.45 uur, zodat de bus stipt om 8 uur kan vertrekken. We hopen die dag rond 17.15 uur terug op school te zijn, maar als er files zijn kan dit uiteraard later worden. We houden bij vertraging het thuisfront op de hoogte van het aankomstuur via de facebookpagina van de school.
Picknick, tussendoortje en fluovestje
De kinderen brengen die dag best een picknick mee, enkele drankjes en enkele tussendoortjes. De kinderen mogen om 15 uur nog een tussendoortje eten en iets drinken voor we de lange rit naar huis aanvatten. Iedereen draagt het fluovestje van de school.
kostprijs
De uitstap is gratis. Deze wordt gesubsidieerd door het Prins Filipsfonds waar we een aanvraag tot subsidiëring voor deden.

Herdenkingsmoment op het Vredesplein 8 mei

De werkgroep “Herdenken en Verzoenen” plant op woensdag 8 mei, samen met de leerlingen van de 2 Merksplasse basisscholen en het gemeentebestuur, een moment waar we stil staan bij de vrede. Om 10 uur komen we samen in de raadzaal van het gemeentehuis. Daar overhandigt de burgemeester de diploma’s, peterschap oorlogsmonument. Aansluitend wandelen we naar het Vredesplein waar we om 10.30 uur een herdenkingsmoment voor de vrede houden. Ouders die wensen mogen ook aansluiten. 

Vraag tot deelname aan wetenschappelijk onderzoek

KU Leuven verricht momenteel een onderzoek naar de ontwikkeling van rekenvaardigheden met kinderen met een verhoogde kans op rekenproblemen. Het onderzoek is gericht op kinderen van de derde kleuterklas en loopt tot dat deze kinderen in het tweede leerjaar zitten. In de postkaft van de kleuters van de derde kleuterklas zit een brief met meer info hierover. Vind je dat je kind voor dit onderzoek in aanmerking komt, dan vul je de vragenlijst in en geef je die terug mee naar de school.

Zomerscholen van 29 juli tot 9 augustus op Spelewei

Voor de vijfde keer organiseert de gemeente Merksplas een zomerschool. In een leerrijke speelse omgeving neemt een team van enthousiaste leerkrachten de kinderen vanaf de derde kleuterklas mee om hun taal- en rekenniveau te versterken. Er wacht hen een leuke mix van sport, spel- en creatieve activiteiten.
Kinderen worden hier gericht voor uitgenodigd. De zorgcoördinator neemt contact met je op om de deelname aan de zomerschool te bespreken. Nadien krijgt je kind een inschrijvingsstrookje mee. Zijn er nadien nog plaatsjes vrij, dan kunnen andere kinderen ook nog inschrijven. Hierover volgt later meer.

Zwemmen

Op maandag 22 april zwemmen de volgende klassen:

  • Eerste beurt: 2A/2B (vertrek 12.55 uur)
  • Tweede beurt: 5A/5B

Fietsen

Op donderdag 25 april fietsen de volgende klassen: 4A/3A/5C/4B.

Kalender

vr 19 apr Textielactie ouderraad
za 20 apr Extra inlevermoment textieactie van 9.30 uur tot 11 uur
zo 21 apr Extra inlevermoment textielactie van 17 uur tot 18 uur
ma 22 apr Extra inlevermoment textielactie tot 12 uur
ma 22 apr Zwemmen 2A/2B – 5A/5B
di 23 apr Bib 1ste, 2de en 3de lj
di 23 apr Bezoek Heilig Graf 6de lj in NM
do 25 apr Fietsen 4A/3A/5C/4B
do 25 apr 6de lj naar Vlaams Parlement en bezoek aan Brusselse school in Oudergem
do 25 apr Bib 4de lj in de NM
ma 29 apr Pedagogische studiedag: vrije dag voor de leerlingen
wo 01 mei Dag van de arbeid: vrije dag
do 02 mei Ouderraad 20 uur
wo 08 mei Herdenken en verzoenen aan het Vredespleintje
wo 08 mei Opendeurdag instapklas
do 09 mei Hemelvaart: vrije dag
vr 10 mei Hemelvaart: vrije dag
ma 20 mei Pinkstermaandag: vrije dag
za 25 mei Schoolfeest

Vriendelijke groeten
Bea Mertens

Qworzó  Markt 17  2330 Merksplas
info@qworzo.be
014 63 34 93