Fijne paasvakantie

We wensen alle kinderen en hun ouders een welverdiende en hopelijk zonnige vakantie toe.

Verschuiving in zorguren in de lagere school

Door de afwezigheid van enkele leerkrachten zijn er verschuivingen gebeurd in de ondersteuning en hulp in de klassen. Na de paasvakantie wordt de ondersteuning als volgt ingevuld:

 • Juf Hilde (hilde@qworzo.be) in het eerste en tweede leerjaar. Juf Hilde werkt voltijds.
 • Juf Vera (vera@qworzo.be) in het derde leerjaar. Juf Vera werkt deeltijds.
 • Juf Kimberly (kimberly@qworzo.be) in het vierde leerjaar. Zij neemt ook de deeltijdse invulling van juf Sarah en juf Stéphanie van het vierde leerjaar op zich.
 • Juf Tinne Dockx (tinne.dockx@qworzo.be) in de derde graad. Juf Fien Boeckx (fien@qworzo.be) en meester Wout (wout@qworzo.be) ondersteunen in de derde graad.

Inzamelactie textiel van de ouderraad

Vanaf maandag 15 april tot en met maandag 22 april organiseert onze ouderwerking opnieuw een textielinzameling. De hele week kan je tijdens de schooluren textiel, schoenen en lederwaren brengen. Extra brengmomenten organiseren we op zaterdag 20 april tussen 9.30 uur en 11 uur en op zondag 21 april tussen 17 uur en 18 uur (na de garageverkoop). Ook maandagvoormiddag 22 april kan je nog textiel inleveren. Er staat een grote container op het basketbalveld van Spelewei. Maak van de paasvakantie gebruik om je kasten op te ruimen.

 • Wat mag er mee? Alle bruikbare kledij, schoenen, handtassen, riemen en andere lederwaren, knuffels, beddengoed, gordijnen en huishoudtextiel.
 • Wat mag er niet mee?  Kussens, vervuilde dekbedden, tapijten, restfracties van interieurwinkels en naaiateliers en grote partijen werkkleding.

Met de opbrengst van deze inzamelactie kunnen we mooie aankopen doen voor onze school en onze kinderen.

Dankjewel ouders!

 

Sportkalender derde trimester

In de postkaft van je kind van de lagere school vind je de sportkalender van het derde trimester.

 

Woensdag na de vakantie komt het kriebelteam

Woensdag na de paasvakantie komt ons kriebelteam weer op bezoek in elke klas. Zorg dat je kind gewassen haar heeft, zonder vlechtjes of staartjes of gel. Na de krokusvakantie waren er heel weinig kinderen met luisjes of neten. Het kriebelen heeft effect.

Toch zijn we nog altijd op zoek naar vrijwilligers die mee de hoofdjes van onze kinderen controleren, de woensdag na elke vakantie. Heb je als (groot)ouder tijd en zin om je hier mee te engageren dan mag je dit aan de school laten weten via info@qwozo.be of 014 63 34 93. 

Op 17 april is het buitenspeeldag

Wil je kind een namiddag fijn buiten spelen? Dan is het welkom op de buitenspeeldag. Kinderen vanaf de derde kleuterklas tot en met het zesde leerjaar zijn welkom in het sportcentrum ’t Hofeind, Wijntuinstraat in Merksplas. Ze kunnen er genieten van trampline springen, knutselen touwtrekken, vissen (vanf 3de lj.) en nog zo veel meer. Kleuters van de onthaalklas t.e.m. de tweede kleuterklas gaan ravotten in de tuin van de Kinderclub de Spetter in de Pastorijstraat. De buitenspeeldag start op beide locaties om 13.30 uur en eindigt om 16 uur.

Eerste leerjaar op lente-uitstap naar de Esberg

De leerlingen van het eerste leerjaar gaan maandag 22 april op lente-uitstap naar de Esberg. Ze helpen er in de moestuin, zorgen voor de dieren, maken zaadbommetjes, onderzoeken kriebeldieren en nog zoveel meer. De leerkrachten zijn nog op zoek naar ouders die kunnen rijden. In de postkaft van je kind vind je een briefje om je hiervoor op te geven. Ook kan je je opgeven om de hele dag te blijven en een groepje mee te begeleiden.

Wat heeft je kind hiervoor nodig?

 • Een rugzakje met lunchpakket, koek, fruit en een drinkbus die gevuld is met water.
 • Voorzie speelkleren, speelschoenen of laarzen die aangepast zijn aan het weer.
 • De kinderen die thuis een schepje en/of harkje hebben, nemen dat ook mee (voorzien van naam).

Zwemmen

Op maandag 15 april zwemmen de volgende klassen:

 • Eerste beurt: 5B/5C (vertrek 12.55 uur)
 • Tweede beurt: 2B/2C

Fietsen

Na de paasvakantie starten de fietslessen terug. Je kind heeft een fiets nodig om te kunnen deelnemen aan deze activiteit. Is er hierover een bezorgdheid, neem contact op met meester Wout.

Op donderdag 18 april fietsen volgende klassen: 1A/1B/3B/2A.

Ter info

 • De Gezinsbond en Femma organiseren naar jaarlijkse gewoonte een garageverkoop in ons dorp op 21/04/24. Leuk voor kinderen om thuis eens “een echte verkoper” te kunnen zijn en zo een zakcentje te verdienen. Ook voor ouders die graag wat bruikbare spullen een tweede leven willen geven is dit de ideale gelegenheid!

Inschrijven kan op www.garageverkoopmerksplas.be tot 15/04/2024.

 • Op zaterdag 4 mei organiseert SpetseRR opnieuw hun jaarlijkse SpetseRRse Jeugdcross op Merksplas Kolonie. Dit is een cross waarbij kinderen van het 1ste t.e.m. het 6de leerjaar hun talent op de fiets kunnen tonen. Er wordt gereden in leeftijdscategorieën. Een helm én MTB of crossfiets zijn verplicht. Inschrijven kan tot 7/04 via de QR-code op de flyer of via Facebook: Spetserr Run & Ride. Op woensdagnamiddag 17/4 en woensdagnamiddag 24/4 voorzien we weer gratis initiatielessen. Alle info vind je terug op de flyer in de postkaft van je kind.

Kalender

vr 29 mrt Bibspel 3A/3B
ma 01 apr Start paasvakantie
ma 15 apr Start textielactie ouderraad
ma 15 apr Zwemmen 5B/5C – 2B/2C
di 16 apr Auteur Brigitte Minne voor het tweede leerjaar in NM (13.30 uur)
wo 17 apr Kriebelteam
do 18 apr Fietsen 1A/1B/3B/2A
do 18 apr Auteur Reina Olliver in het 6de lj, 9u
za 20 apr Extra inlevermoment textielactie tussen 9.30 uur en 11 uur
zo 21 apr Extra inlevermoment textielactie tussen 17 uur en 18 uur
ma 22 apr Extra inlevermoment textielactie tot 12 uur
ma 29 apr Pedagogische studiedag: vrije dag voor de kinderen
wo 01 mei Feest van de arbeid: vrije dag
za 25 mei Schoolfeest

Vriendelijke groeten
Bea Mertens

Qworzó  Markt 17  2330 Merksplas
info@qworzo.be
014 63 34 93