Rapporten en oudercontacten in de lagere school

De kinderen van de lagere school brengen morgen hun rapport mee. Op de paasrapporten staat geen geschreven rapportering over de resultaten. In ons nieuw evaluatiebeleid beslisten we om met het paasrapport de ouders te informeren tijdens de oudercontacten. Neem toch rustig de tijd om het rapport samen met je kind te bekijken. Volgende week gaat het oudercontact door in de klas van je kind. Wees op tijd aanwezig zodat de planning van de leerkracht niet uitloopt.

Droevig nieuws voor juf Stéfanie en juf Carine

Mia Peeraer, de mama van juf Stéfanie uit de kleuterschool en de zus van juf Carine van de lagere school is dinsdag overleden. We wensen deze familie veel sterkte in dit veel te grote verdriet.

Juf Conny afwezig

Juf Conny zal door juf Tinne Dockx vervangen worden in de zesde leerjaren en door juf Kimberly Marien in de vierde leerjaren. Je kan deze juffen bereiken via tinne.dockx@qworzo.be en kimberly@qworzo.be. We wensen juf Conny een spoedig herstel.

Derde schoolrekening

Je ontving deze week de derde schoolrekening via mail. Je kan deze ook terugvinden op het ouderplatform in het account van je kind. Mogen we je vragen om deze binnen de 14 dagen te betalen?

De mamaweken in de kleuterschool

De eerste en tweede kleuterklassen nodigen na de paasvakantie de mama’s uit in de klas. De kleuters van de tweede kleuterklas hebben hiervoor vandaag een briefje in de postkaft, voor de instapklas en de eerste kleuterklas volgt dit briefje in mei.

Vlaamse toetsen voor het vierde leerjaar

Meester Ive en de leerkrachten van het vierde leerjaar bereiden onze kinderen voor op de Vlaamse toetsen die afgenomen worden in mei. Op onze website vind je een link met meer info.

Loopevenement 26 maart vanaf 10 uur

We zamelden de voorbije weken met de school massaal veel dopjes in. Deze geven we aan het Belgisch Centrum voor Geleidehonden. Samen met de leerlingen van de Vrije Basisschool en Go Nautica lopen we 2330 km bij elkaar. Kom je ons aanmoedigen op en rond de Markt?

Oud-leerlingendag op 28 maart

We zijn heel benieuwd hoe het met de leerlingen gaat die vorig schooljaar hier afzwaaiden. Ze komen het ons vertellen op donderdag 28 maart om 14.50 uur. Ze vertellen ook aan de kinderen, die nu in het zesde leerjaar zitten, over hun ervaringen in het middelbaar. Dit gaat zeker heel boeiend zijn. Op 21 juni zijn ze opnieuw welkom.

Zwemmen

Op maandag 25 maart zwemmen de volgende klassen:

  • Eerste beurt: 2A/2C (vertrek 12.55 uur)
  • Tweede beurt: 5A/5C

Dansen

Op donderdag 28 maart dansen de volgende klassen: 3B/2A/2B/2C.

Ter info

  • In bijlage vind je info van de Gezinsbond Merksplas rond paaseierenraap in het Caron’s Hofke op zaterdag 30 maart en de garageverkoop op zondag 21 april.
  • In de postkaft van je oudste kind vind je de folder van De Spetter met de activiteiten voor de zomervakantie.

Kalender

vr 22 mrt Bibspel 5B
vr 22 mrt Rapport in de LS
ma 25 mrt Week van de oudercontacten LS
ma 25 mrt Zwemmen 2A/2C – 5A/5C
di 26 mrt Loopevenement in VM
do 28 mrt Dansen 3B/2A/2B/2C
do 28 mrt Oud-leerlingendag om 14.50 uur
vr 29 mrt Bibspel 3A/3B
ma 01 apr Start paasvakantie
ma 15 apr Start textielactie ouderraad

Vriendelijke groeten
Bea Mertens

Qworzó  Markt 17  2330 Merksplas
info@qworzo.be
014 63 34 93