Juf Joline is mama geworden

Op 20 februari is juf Joline van het zesde leerjaar mama geworden van een tweede kindje Fien, een zusje voor Nina. We wensen het gezinnetje veel geluk.

Morgen 23 februari is er weer de Qworzó Quiz

We hopen dat het een fijne, plezante avond wordt en wensen alle deelnemers veel succes!

Veel auteurs op bezoek de komende weken

De bibliotheek van Merksplas organiseert auteurslezingen in de school. Volgende auteurs vertellen vol passie over hun boeken:

 • Marieke Van Hooff voor het eerste leerjaar op 20 maart (onder voorbehoud)
 • Brigitte Minne voor het tweede leerjaar op 16 april
 • Kaat Vrancken voor het derde leerjaar op 29 februari
 • Kamiel De Bruyne voor het vierde leerjaar op 16 mei
 • Frank Pollet voor het vijfde leerjaar op 29 februari
 • Reina Ollivier voor het zesde leerjaar op 18 april

Binnenkort gaan het vijfde en zesde leerjaar op sportklassen

Maandag 4 maart vertrekken de kinderen van het vijfde en zesde leerjaar een weekje naar Herentals op sportklassen. Ze verblijven er in het domein Netepark. De school is heel blij dat we jaarlijks voor onze kinderen deze onvergetelijke week kunnen organiseren.

Verder vragen we je om volgende zaken voor je kind in orde te brengen

 • Vervoer + allergieën

We vragen met een brief of er ouders zijn die de kinderen op maandag 4 maart mee weg kunnen brengen en/of op vrijdag 8 maart de kinderen terug kunnen ophalen. Het uur van vertrek en ophalen volgt nog.

We verwachten de kinderen maandagochtend om 8.15 uur op de parking van Sportcentrum ‘t Hofeind (inrijden via de Wijntuinstraat). Broertjes en zusjes zijn dan al op school afgezet. Op de parking van ‘t Hofeind zal een vrachtwagen klaarstaan waar je je koffer in kan zetten. De rugzak van je kind mag niet mee in de vrachtwagen. Je kind neemt deze mee in de auto. Bij aankomst in Herentals vertrekken ze direct op stadsrally. Ze dragen dan al best goede wandelschoenen, een goede (regen)jas en het fluovestje van de school.

Op 8 maart om 15 uur kan je je kind terug ophalen op de parking van Sportcentrum ’t Hofeind.

Vul op deze brief ook de allergieën van je kind in.

 • Kaarten in orde brengen tegen de sportklassen

Aan de ouders van de kinderen van het vijfde en zesde leerjaar vragen we om de nodige voorbereidingen te treffen zodat hun kind tegen de sportklassen over één van de volgende kaarten kan beschikken:

 • ofwel een paspoort vanaf dat het kind 12 jaar geworden is.
 • ofwel een Kids-ID voor kinderen jonger dan 12 jaar (maar dit is niet verplicht).
 • ofwel een ISI+-kaart die de meeste kinderen al wel aangekregen hebben (is gratis aan te vragen bij het ziekenfonds).
 • Briefje medicatie

Je kind krijgt vandaag ook een briefje mee dat je moet invullen als je kind tijdens de sportklassen medicatie moet nemen. Het is belangrijk dat je dit goed invult want zonder dit formulier dienen de leerkrachten geen medicatie toe. Heb je meer dan 1 briefje nodig, dan mag je er gerust bijvragen aan de klasleerkracht. Je kan ook briefjes afdrukken op de sportklassenblog of zelf kopieën bijmaken.

 • Infobundel + blog

De leerlingen krijgen binnenkort een informatiebrochure met daarin het verblijfadres, het volledige programma, de kamerverdeling, het menu, een lijst met mee te nemen zaken,… De leerkrachten bespreken dit ook met de leerlingen in de klas. Via www.sportklassen2024.wordpress.com zullen de leerkrachten het thuisfront zo goed mogelijk informeren over het reilen en zeilen tijdens deze sportklassen met foto’s en filmpjes. Neem er nu gerust al eens een kijkje, want er staan al interessante zaken op.

 • Fikse korting voor leerlingen met schooltoeslag en terugbetaling via mutualiteit

Kinderen die vorig schooljaar of dit schooljaar in aanmerking kwamen voor een schooltoeslag kunnen genieten van een fikse korting. Hiervoor hebben we een ingevuld document nodig dat je kreeg via je groeipakket en afgeeft aan het secretariaat vóór 1 maart.

De mutualiteit geeft ook tussenkomst voor deze meerdaagse uitstap. Hiervoor kan je documenten laten invullen op het secretariaat.

 De papaweken komen eraan in de kleuterschool

De instap, eerste en tweede kleuterklassen nodigen de papa’s uit rond de periode van vaderdag. Alle papa’s die zin hebben om iets te doen in de klas van hun kind, laten dit morgen weten via het briefje dat in de postkaft van je kind zit. De kleuterjuffen maken dan de planning op. 

Zwemmen

Op maandag 26 februari zwemmen de volgende klassen:

 • Eerste beurt: 5A/5C (vertrek 12.55 uur)
 • Tweede beurt: 2A/2C

Dansen

Op donderdag 29 februari de volgende klassen: 2B/2C/1A/1B.

Kalender

vr 23 feb Qworzó Quiz
ma 26 feb Zwemmen 5A/5C – 2A/2C
do 29 feb Dansen 2B/2C/1A/1B
do 29 feb Auteur Frank Pollet 5de lj om 9 uur
do 29 feb Auteur Kaat Vrancken derde lj om 10.30 uur
ma 04 mrt Vertrek sportklassen Herentals
di 05 mrt Ouderraad 20u
vr 08 mrt Aankomst sportklassen Herentals

Vriendelijke groeten
Bea Mertens

Qworzó  Markt 17  2330 Merksplas
info@qworzo.be
014 63 34 93