Trots op het resultaat van de doorlichting

Deze week ontvingen we de onderwijsinspectie op school. Er waren heel wat klasbezoeken en veel
gesprekken. Ze lazen ook onze beleidsplannen door en toetsten af of deze op de klasvloer zichtbaar
zijn. Hiermee wilden ze vaststellen of onze school een goede onderwijsleerpraktijk hanteert en of we
onze kwaliteit bewaken en hoog houden. Daarnaast onderzochten ze de kleuterafdeling in het
algemeen. Het vak wiskunde stond in de focus in de lagere school.

We kregen een proficiat van de inspecteurs

Op alle onderzochte gebieden deden we het goed en scoorden we volgens de verwachting.
Dankjewel aan iedereen voor de grote inzet en het enthousiasme om samen school te maken!

Woensdag na de vakantie komt het kriebelteam

Woensdag na de herfstvakantie komt ons kriebelteam weer op bezoek in elke klas. Zorg dat je kind gewassen haar heeft, zonder vlechtjes, staartjes of gel. Alvast bedankt!

Steun de sportklassen, koop een Milka-pakket

Onze ouderwerking verkoopt pakketten chocoladekoeken van Milka tegen de feestdagen. Met de opbrengst van de verkoop wil de ouderwerking de deelnameprijs van de sportklassen voor elke leerling drukken. De actie start op 26 oktober. In elk pakket zitten 12 verschillende Milka-producten. Een pakket kost 10 euro. Bestellen kan eenvoudig via verkoopt.be tot 15 november. De pakketten kunnen afgehaald worden in de week voor de kerstvakantie. Je kan ze ook laten bezorgen door een leerling. Vermeld dan zeker de naam en de klas van de leerling bij de bestelnotities. In de postkaft van je oudste kind vind je een flyer met meer info. 

De ouderwerking dankt jullie alvast voor jullie steun. Zo kan elk kind hopelijk mee op sportklassen. 

Draag je fluo en word zichtbaar in het verkeer 

De dagen worden terug donkerder en de zichtbaarheid van de kinderen in het verkeer vinden wij heel belangrijk. De school zet in om de kinderen te stimuleren hun fluovestje te dragen. Verspreid over 11 weken wordt er een steekproef gedaan hoeveel kinderen er een fluovestje dragen. De klas die op het einde van de rit het hoogste aantal heeft, verdient een prijs. 

Einde werken in de Leest

Na de herfstvakantie zijn de werken in de Leest voltooid. D.w.z. dat de gewone regeling om naar school te komen en de school te verlaten terug ingaat. De leerlingen worden dus aan de Gezellestraat opnieuw overgezet. Mogen we vragen dat alleen leerlingen van de lagere school met broertjes of zusjes in de kleuterschool, of kinderen met toestemming, de school verlaten via de grote zwarte poort aan de Bevrijdingstraat. Langs deze uitgang vertrekken er geen kinderen zonder ouders. 

Het eerste leerjaar gaat naar het bos

Op vrijdag 10 november gaan de kinderen van het eerste leerjaar in de voormiddag te voet naar het bos. Ze voeren daar allemaal opdrachten uit om het kabouterdorp te redden. Ze nemen een rugzakje met een koekje en een drinkbus mee. Ze dragen niet hun beste kleren en doen stevige schoenen of laarzen aan.

Als er (groot)ouders zijn die zin hebben om de kinderen mee te begeleiden, mogen ze dit altijd aan de klasjuf laten weten.

Maandag 13 november is het 100-dag in het tweede leerjaar

De leerlingen van het tweede leerjaar kunnen tot 100 tellen en dat vieren ze met een 100-dag. Ze doen deze dag allemaal opdrachten die in het teken staan van dit mooie getal. De kinderen die willen, mogen die dag verkleed naar school komen als honderdjarige. Je moet hiervoor niet speciaal iets gaan kopen. Misschien ligt er nog wel iets in je verkleedkoffer of kan je bij oma of opa iets gaan halen.

Unihoctornooi 15 november voor het vijfde en zesde leerjaar  

Op woensdag 15 november kunnen de kinderen van het vijfde en zesde leerjaar unihoccen in Merksplas. In de postkaft zit een briefje waar de kinderen zich mee kunnen inschrijven. 

Grootoudersfeest op woensdag 22 november

Wie bezoekt het Qworzómuseum? Dat is de vraag van onze kleuters aan hun grootouders. 

In november zetten we de grootouders weer in de bloemetjes. De kleuters beginnen na de herfstvakantie te oefenen voor hun optreden in de zaal. We hopen dat iedereen er weer volop van zal genieten. Vandaag nemen de kinderen de uitnodigingen mee. Aan de ouders vragen we om de kinderen te helpen met het tijdig bezorgen van deze uitnodigingen.

Programma

  • Van 9.15 uur tot 10 uur: optreden van de kleuters in de zaal van de lagere school.
  • Wegens de grote drukte kunnen we enkel grootouders van kleuters toelaten. Dus geen ouders, tantes, nonkels of vrienden.
  • Na het optreden gaan alle grootouders naar de kleuterschool, omdat we dan de zaal moeten klaarzetten voor grootouders van de lagere school.
  • De grootouders van de kleuters kunnen de kleuters bezoeken in de klassen of een tasje koffie drinken in de turnzaal van de kleuterschool. Kleuters tot en met de tweede kleuterklas mogen in principe nadien met hun grootouders naar huis.
  • Kleuters vanaf de derde kleuterklas en kinderen van de lagere school blijven tot 12.05 uur op school. 
  • Pas vanaf 11 uur ontvangen we grootouders van de lagere school. Zij kunnen de kinderen in de klassen bezoeken of een tasje koffie drinken in de zaal van de lagere school.

Zwemmen

Op maandag 6 november zwemmen de volgende klassen: 

  • Eerste beurt: 4A/4B (vertrek 12.55 uur)
  • Tweede beurt: 3A/3B

Het is kledijzwemmen. De leerlingen hebben hiervoor een briefje bij. 

Dansen

Na de herfstvakantie stoppen de fietslessen. Deze worden vervangen door danslessen.

Op donderdag 9 november dansen volgende klassen: 6A-6B-5A-5B.

Ter info

  • Op zondag 5 november organiseert de Gezinsbond van Merksplas een tweedehands speelgoedbeurs en babyspullen in GC De Marc/kt van 10 tot 12 uur.

Kalender

ma 30 oktStart herfstvakantie
ma 06 novKronkeldiedoe 1ste lj
ma 06 novMedische consulten 1A in VM
ma 06 novZwemmen 4A/4B – 3A/3B (kledijzwemmen)
do 09 novDansen 6A/6B/5A/5B
do 09 nov1ste schoolrekening
di 14 novOuderraad 20u
wo 15 novUnihoc 3de graad Merksplas
wo 22 novGrootoudersfeest
vr 24 novRapport in de LS

Vriendelijke groeten
Bea Mertens

Qworzó  Markt 17  2330 Merksplas
info@qworzo.be
014 63 34 93