Eerste schoolrekening

Eén van de dagen ontvang je via het ouderplatform de eerste schoolrekening. Heb je een domiciliëringsopdracht, dan gebeurt de betaling automatisch. Aan de andere ouders vragen we om deze binnen de 10 dagen te betalen.

Info over het zwemmen voor het eerste leerjaar

Op maandag 4 december gaan de kinderen van het eerste leerjaar voor de eerste keer zwemmen. Ze hebben een briefje bij met meer info. We vragen om het briefje dat de kinderen bijhebben ingevuld aan hun klasjuf terug te bezorgen. 

Nieuwjaarsbrieven

Je kan de nodige nieuwjaarsbrieven bestellen via de school. Gebruik voor je bestelling de brief die je kind bijheeft in de postkaft.

Steun de sportklassen, koop een Milka-pakket

In onze vorige nieuwsbrief las je dat de ouderwerking pakketten chocoladekoeken verkoopt om de prijs van de sportklassen te verlagen voor ieder kind. Er zijn al veel pakketten besteld. Deze actie loopt nog tot 15 november. Bestellen kan nog altijd via verkoopt.be. De bestelling is pas definitief is na een bevestigingsmail (check zeker ook je spam). Heb je geen bedankingsmail ontvangen? Neem dan contact op via ouderwerkingqworzo@gmail.com. We danken alle ouders die deze actie steunen. 

Draag je fluo in deze donkere dagen

De school zet in om de kinderen te stimuleren hun fluovestje te dragen. We zien nog veel kinderen zonder fluo de schoolpoort binnen stappen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat je kind goed zichtbaar is in het verkeer in deze donkere dagen. 

Dinsdag gaan het tweede en derde leerjaar naar de bib

Het tweede en derde leerjaar brengen dinsdag 14 november de bibkaarten en een extra tas mee voor de boeken.

Het vierde leerjaar gaat donderdag naar de bib

Het vierde leerjaar gaat volgende donderdag met de klas klasboeken kiezen in de bib (deze boeken blijven in de klas).

De kleuters van de derde kleuterklas krijgen bibboeken in rode leestasjes

Op woensdag gaan de kleuters van de derde kleuterklas om de twee weken met de klas naar de bib. Gisteren kozen ze voor de eerste keer dit schooljaar een boek. Vandaag krijgt je kleuter het bibboek mee naar huis in een rood tasje. Het boek mag een hele week thuisblijven. Zo kan er veel voorgelezen worden. Elke woensdag vragen we om de boeken in het rode tasje terug mee naar de klas te brengen. De boeken worden telkens met de klasjuf naar de bib gebracht. 

De kleuters van de derde kleuterklas leren over ridders en kastelen!

De volgende weken zouden we graag meer leren en ontdekken over ridders en kastelen. Hoe zou je je voelen als prinses of ridder? En wat doen ze allemaal? Als je over dit thema spullen hebt waarmee wij mogen spelen in de klas mag je dit meegeven met je kleuter. Dit kan gaan over verkleedkleren, boeken, spelletjes,… Wapens laten we liever thuis want we werken komende weken extra rond klasdoorbrekend teamwerk! 

Zwemmen

Op maandag 13 november zwemmen de volgende klassen: 
Eerste beurt: 3A/3B (vertrek 12.55 uur)
Tweede beurt: 4A/4B
Het is testzwemmen. De leerlingen hebben hier niets speciaals voor nodig. 

Dansen

Op donderdag 16 november dansen de volgende klassen: 5C/4A/4B/3A.

Kalender

vr 10 nov Eerste leerjaar gaat naar het bos
ma 13 nov Medische consulten in 1B in VM
ma 13 nov 100-dag in het 2de lj
ma 13 nov Zwemmen 3A/3B – 4A/4B testzwemmen
di 14 nov Bib 2de en 3de lj
di 14 nov Ouderraad 20 uur
wo 15 nov Unihoc 3de graad Merksplas
do 16 nov Dansen 5C/4A/4B/3A
do 16 nov Bib 4de lj in de NM
wo 22 nov Grootoudersfeest

Vriendelijke groeten
Bea Mertens

Qworzó  Markt 17  2330 Merksplas
info@qworzo.be
014 63 34 93