Kom morgen naar de kerstmarkt voor De Oversteek

Morgen is het kerstmarkt in de eetzaal van de lagere school. Wij zijn blij dat er heel wat ouders meedoen. De kerstmarkt is open van 15.05 uur tot 16.30 uur.

Koperen muntjes sparen voor de glazen spaarpot

Ook dit jaar stellen we voor om de “rosse” centjes massaal mee te brengen en te schenken aan het goede doel. Heb je dus muntjes, aarzel dan niet en gooi ze in de glazen spaarpot. Misschien raakt die dan wel vol!

Breng 2 euro mee en een zakje

De kerstmarkt is niet verplicht. De kinderen die komen, brengen best 2 euro mee en een zakje om de gekochte waar mee naar huis te nemen.

Wie niet naar de kerstmarkt komt, gaat na de bel met de rij mee

Kinderen die niet naar de kerstmarkt gaan, stappen na de schoolbel gewoon naar de rij zodat ze veilig overgezet worden zoals anders.

Qworzó Google-account voor onze leerlingen van het vierde leerjaar

De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar hebben een Google-account om te werken met Chromebooks in de klas.

Vanaf dit schooljaar nemen alle leerlingen van een vierde leerjaar in Vlaamse scholen deel aan de Vlaamse toetsen voor wiskunde en Nederlands. Meer info over deze toetsen vind je via deze link. Deze toetsen zijn digitaal. We bereiden onze kinderen voor op digitale toetsafnames door opdrachten, taken, toetsen op de Chromebooks te maken. Hiervoor is het Google-account belangrijk.

In de postkaft van de leerlingen van het vierde leerjaar vind je hierover een brief met meer info en vraag om toestemming voor het maken van dit account. Meer info hierover kan je nog vragen via mail bij meester Ive, onze ICT-coördinator (ive@qworzo.be).

Afhalen Milka-pakketten

De ouderraad organiseerde een actie om de prijs van de sportklassen naar beneden te halen. Door het succes van de actie kunnen we de prijs voor elk kind naar beneden brengen met 25 euro.  We danken alle ouders om deze actie mee te ondersteunen. Het is een succes. 

De pakketten kunnen afgehaald worden op dinsdag 19 december tussen 15.30 uur en 17 uur. Op donderdag 21 december tussen 15.30 uur en 17 uur en ook nog tussen 19 uur en 20 uur. Kan je kind het pakket zelf mee naar huis brengen, dan haalt hij dit op tijdens de voorgestelde dagen en uren.

Schrijf je ploeg in voor de 15de editie van de Qworzó Quiz

Vanaf donderdag, 21 december, vanaf 20 uur kan je je inschrijven voor de 15de editie van deze Qworzó Quiz op vrijdag 23 februari. Een ploeg bestaat uit 6 deelnemers. In de postkaft van je oudste kind vind je een blad met meer info. Inschrijven kan via de link op de website. Uit ervaring weten we dat er vlug moet ingeschreven worden, wil je zeker zijn van een quiztafel voor jouw ploeg.

Touwtje trek voor het eerste leerjaar

De bib en Qworzó nodigen ouders en kinderen van het eerste leerjaar graag uit om naar de bibliotheek te komen. Daar maken ze dan samen een één uur durende speelse speurtocht door de bib. De uitnodiging hebben de kinderen vandaag bij.

Voor 1A is dit op 20 december om 18 uur, voor 1B op 10 januari om 18 uur. Het spel start stipt en duurt ongeveer een uurtje.

Dinsdag gaan het tweede en derde leerjaar naar de bib

Het tweede en derde leerjaar brengen dinsdag, 19 december, de bibkaarten en een extra tas mee voor de boeken.

Het vierde leerjaar gaat donderdag naar de bib

Het vierde leerjaar gaat volgende donderdag met de klas klasboeken kiezen in de bib (deze boeken blijven in de klas).

Kerstfeest in het eerste leerjaar

De kinderen van het eerste leerjaar vieren feest op vrijdag 22 december. Het zal een knusse dag worden die in het teken staat van vriendschap, warmte en gezelligheid.

De kinderen die willen, mogen die dag in pyjama naar school komen. Ze mogen ook een kussen meebrengen waar ze op kunnen zitten.

Infoavond van het CLB wijzigt van datum en locatie

In de nieuwsbrief van 9 november kon je lezen dat de leerlingen van het zesde leerjaar een flyer bijhadden over een infoavond van het CLB op 18 januari. Ouders van leerlingen van het zesde leerjaar konden zich hiervoor inschrijven. CLB Hoogstraten en Mirho (4 secundaire scholen in Hoogstraten) slaan de handen in elkaar en geven samen een infoavond over de structuur van het secundair onderwijs, het studieaanbod in deze scholen, het nieuwe aanmeldsysteem en andere onderwijspartners.

Deze avond gaat door op maandag 15 januari om 18.30 uur in het Klein Seminarie. In bijlage vind je een nieuwe folder.

De infoavond van het CLB van 18 januari gaat dus niet meer door.

Sportkalender tweede trimester

In de postkaft van je oudste kind vind je de sportkalender voor de tweede trimester.

Zwemmen

Op maandag 18 december zwemmen de volgende klassen:

  • Eerste beurt: 1A/1B (vertrek 12.55 uur)
  • Tweede beurt: 6A/6B

Vergeet de badmuts van je kind niet mee te geven.

Dansen

Op donderdag 21 december dansen de volgende klassen: 2C/2B/1A/1B.

Kalender

vr 15 dec Kerstmarkt van 15.05 uur tot 16.30 uur
ma 18 dec Zwemmen 1A/1B – 6A/6B
di 19 dec Bib 2de en 3de leerjaar
di 19 dec Afhalen Milka pakketten tussen 15.30 uur en 17 uur
wo 20 dec Touwtje Trek 1A om 18 uur
do 21 dec Dansen 2C/2B/1A/1B
do 21 dec Afhalen Milka pakketten tussen 15.30 uur en 17 uur en tussen 19 uur en 20 uur
do 21 dec Bib 4de leerjaar in  de NM
ma 25 dec Start kerstvakantie

Vriendelijke groeten
Bea Mertens

Qworzó  Markt 17  2330 Merksplas
info@qworzo.be
014 63 34 93