Goedgemutst snuift de school de kerstsfeer op

Vrijdag 22 december organiseren de kleuterjuffen voor hun kleuters een kerstmoment. Met op de achtergrond wat kerstdeuntjes en lichtjes komen ze alvast snel in een gezellige sfeer.

Voor het creëren van de kerst- en wintersfeer vragen we nog even jullie hulp.
Geef je kleuter een kerstmuts op, of een diadeem met rendiertjes of een dikke wintermuts, … Je moet hiervoor niet naar de winkel trekken. Er is nog reservemateriaal genoeg op school voor wie thuis niet onmiddellijk iets vindt. Voorzie alles van de naam van je kind.

Ook in de lagere school sluiten de kinderen in hun klas het trimester sfeervol af.

Licht en donker in de tweede kleuterklas

De Sint is weer naar Spanje. Stilaan maken de kleuters van de tweede kleuterklas de overgang naar het thema licht en donker/Kerstmis. Ze doen graag verschillende activiteiten met lichtjes, zaklampen, glow in the dark, lichtgevende voorwerpen, … Je kleuter mag dit vanaf morgen 8 december meebrengen. Voorzie op alle voorwerpen duidelijk de naam van je kind.  

Knutselen voor de kerstmarkt in de tweede kleuterklas

Alle klassen maken knutselwerkjes voor de kerstmarkt van 15 december. De kleuters van de tweede kleuterklas mogen hier een lege glazen bokaal voor meebrengen.

Geen kerstkaartjes uitdelen op school

De laatste week voor de kerstvakantie hebben we niet graag dat de kinderen kerst- of nieuwjaarskaartjes meebrengen om uit te delen. We willen ouders hiervoor niet op kosten jagen. Wil je toch graag aan de ouders of vrienden van je kind een kerstkaartje bezorgen, dan kan je dit altijd zelf doen. Je hebt de lijsten met de adressen, maak er een gezellige wandeling van.

Het vijfde leerjaar stuurt kerstkaartjes naar Engeland

Het vijfde leerjaar stuurt kerstwensen naar Year 5 en Year 6 van de Hatfield Woodhouse Primary School in Hatfield, waarmee Merksplas verbroederd is.

Dit is ook de school waar John William Harper naar school ging in zijn jeugdjaren.

Hij is als korporaal in het Britse leger naar België gekomen om Merksplas Kolonie te bevrijden van de Duitse bezetters. Door zijn moed en zelfopoffering is hem dat gelukt. Spijtig genoeg is hij daarbij zelf omgekomen …

Om onze waardering te tonen voor deze man en alle bevrijders, zijn we goede vrienden geworden met de inwoners van Hatfield in Doncaster, South Yorkshire.

Hopelijk krijgen de kinderen vele Engelse kerst- of nieuwjaarskaarten terug.

Infoavond en opendeurdag voor nieuwe kleuters

De infoavond gaat door op dinsdag 12 december om 19.30 uur in de kleuterschool. Deze is voor de ouders. Op de opendeurdag zijn ouders en nieuwe kleuters welkom. Deze gaat door op woensdag 13 december om 9 uur. Kleuters die in januari starten verwelkomen we om 11 uur.

Zwemmen

Op maandag 11 december zwemmen de volgende klassen:

  • Eerste beurt: 6A/6B (vertrek 12.55 uur)
  • Tweede beurt: 1A/1B

Je kind krijgt vandaag een badmuts. Deze geef je elke week opnieuw mee. De kleur van de badmuts verwijst naar de groep waarin je kind zwemt.

 Dansen

Op donderdag 14 december dansen de volgende klassen: 4A/3A/3B/2A.

Ter info

  • In de postkaft van je oudste kind vind je een boekje met activiteiten georganiseerd door de diensten van de gemeente Merksplas voor het voorjaar 2024.

Kalender

 ma 11 decZwemmen 6A/6B – 1A/1B
 di 12 decInfoavond instapklas om 19.30 uur
 wo 13 decOpendeurdag instapklas
 wo 13 decGymnastiekland 2de lj te Hoogstraten
 do 14 decDansen 4A/3A/3B/2A
 vr 15 decKerstmarkt om 15 uur

Vriendelijke groeten
Bea Mertens

Qworzó  Markt 17  2330 Merksplas
info@qworzo.be
014 63 34 93