Plantjesverkoop voor Kom op tegen Kanker

Morgen verkoopt het Sociaal Huis plantjes voor Kom op tegen Kanker aan de schoolpoort en op Spelewei. Kanker treft veel gezinnen, ook gezinnen van onze school. Daarom zetten we hier onze schouders mee onder.
Wil je deze actie steunen, dan kan je een plantje kopen voor 8 euro. Je betaalt cash of met QR-code. Voorzie een klein draagtasje om het plantje in te steken. 

Dinsdag gaat het tweede en derde leerjaar naar de bib

De leerlingen van het tweede en derde leerjaar brengen dinsdag de bibkaarten en een extra tas mee voor de boeken.

Het vierde leerjaar gaat donderdag naar de bib

Het vierde leerjaar gaat volgende donderdag met de klas klasboeken kiezen in de bib (deze boeken blijven in de klas).

Medische consulten in het zesde leerjaar

Op maandag 18 september zijn het medische consulten voor 6A. Voor 6B is dit op maandag 25 september. De kinderen krijgen hiervoor een brief mee. Belangrijk is dat je de vaccinatiekaart van je kind meegeeft. Als je kind een bril heeft, zorg je er best voor dat hij die deze dag ook bij heeft. 

De tweede kleuterklas werkt volgende week rond het thema stenen

Wie thuis een mooie, speciale, grappige, grote, kleine,… steen heeft mag die maandag 18/9 mee naar school brengen. Hou er wel rekening mee dat de stenen niet meer mee terugkomen.
De kleuters gaan hier leuke dingen mee doen. 

Leesouders gevraagd in het eerste, tweede en derde leerjaar

De leerkrachten van het eerste, tweede en derde leerjaar vragen de hulp van lees(groot)ouders. Je (klein)kind hoeft hiervoor niet in één van deze klassen te zitten. In de postkaft van je oudste kind vind je een blad waarop de leesmomenten plaatsvinden. Kom je graag meelezen, maar lukt het voor jou niet elke week dan ben je toch nog welkom. Je mag dit bij op het blad noteren. De leerkrachten nemen snel met jou contact op wanneer ze hiermee van start gaan. 

Het vierde leerjaar zoekt handige (groot)ouders

De juffen van het vierde leerjaar zijn op zoek naar handige mama’s, papa’s, oma’s, opa’s die hen kunnen helpen om hun pennenzakken te versieren. De kinderen naaien hun naam of kleine figuurtjes op de pennenzakken. Zo heeft iedereen een leuke en originele pennenzak. De activiteit gaat door op vrijdag 22 en 29 september van 13.30 uur tot 15 uur. Kom jij de leerlingen van het vierde graag helpen? Schrijf dit dan op de agenda van je kind, of stuur een mailtje naar sarah@qworzo.be of stephanie@qworzo.be

Vrijdag 22 september is het scholenveldloop op Spelewei

Vrijdag 22 september doet onze lagere school mee met de scholenveldloop. Deze gaat door op de grasvelden op Spelewei, Schuttershofstraat 29, Merksplas. De nadruk van de scholenveldloop ligt op het samen sporten met leeftijdsgenootjes uit verschillende scholen. De kinderen maken de keuze om mee te lopen voor de prijzen of mee te lopen voor het plezier. Zo zorgen we ervoor dat iedereen met een fijn gevoel aan de scholenveldloop deelneemt. De kinderen doen sportieve kledij aan. Alle ouders en andere supporters zijn van harte welkom. Meer info en de starturen kan je lezen op de brief in bijlage. 

Kalender 2023-2024

Eind juni kampten we met synchronisatieproblemen bij het delen van documenten. Dit had invloed op de data in de brochure. We delen daarom de juiste kalender terug mee onderaan deze brief. 

Zwemmen

Op maandag 18 september zwemmen de volgende klassen: 

  • Eerste beurt: 4A/4B (vertrek 12.55 uur)
  • Tweede beurt: 3A/3B

Fietsen

Op donderdag 21 september fietsen de volgende klassen: 3B/2A/2B/2C.
De kinderen brengen hun fiets mee en evt. hun fietshelm. Ze plaatsen hun fiets in de rode of gele fietsstalling, afhankelijk langs welke kant ze de school binnenkomen. 

Ter info

  • Op woensdag 27 september organiseert de Opvoedingswinkel een lezing rond “Avontuurlijk spelen”. Deze gaat door in G/C De Marc/kt van 20 uur tot 22 uur. De deelname is gratis. Inschrijven kan via opvoedingspunt@merksplas.be. In bijlage vind je ook het volledige aanbod van lezingen en vormingen georganiseerd door de Opvoedingswinkel.
  • De Werkgroep eerste communie verwelkomt de ouders van de eerste communicantjes voor de ouderavond op 26 september. De kinderen die rooms-katholieke godsdienst volgen en in aanmerking komen voor hun eerste communie, hebben hiervoor een brief bij. 
  • De kinderateliers van IKO Merksplas hebben nog enkele plaatsen vrij op woensdagnamiddag. Heeft je kind zin om mee te knutselen, schilderen, tekenen, boetseren dan mag het op 20 en 27 september van 15 uur tot 16.40 uur gaan proberen. IKO Merksplas bevindt zich in de Kloosterstraat 5. Meer info verkrijg je door een mailtje te sturen naar valerie.dubois@iko.hoogstraten.be
  • De Academie van Muziek en Woord De Noorderkempen deelt mee dat je je kind tot 30 september kan inschrijven na een gratis proefles. Je vindt een folder hiervan in bijlage. 
  • In de postkaft van je oudste kind vind je een flyer van de dansgroep Hy Dance uit Merksplas. Je vindt er de data van de proeflessen in de maand september op terug. 

Kalender

vr 15 sepLees-in om 13.40 uur op de Markt (15′)
vr 15 sepKom op tegen Kanker: plantjes verkoop vanaf 14.55 uur
ma 18 sepZwemmen 4A/4B – 3A/3B
ma 18 sepMedische consulten 6A in VM
di 19 sepBib 2de en 3de leerjaar
do 21 sepFietsen 3B/2A/2B/2C
do 21 sepBib 4de leerjaar nm
vr 22 sepScholenveldloop LS
wo 27 sepDag van de sportclub
do 28 sepOuderraad 20 uur
ma 02 oktLokale verlofdag

Kalender 23-24

ma 2 oktLokale verlofdag
vr 13 oktPedagogische studiedag
ma 30 okt Start herfstvakantie tot en met zo 5 november
ma 25 decStart kerstvakantie tot en met zo 7 januari
woe 31 janPedagogische studiedag
ma 12 febStart krokusvakantie tot en met zo 18 februari
ma 1 aprStart paasvakantie tot en met zo 14 april
ma 29 aprPedagogische studiedag
wo 1 meiDag van de arbeid: vrije dag
do 9 meiVrije dag (Hemelvaart)
vr 10 meiVrije dag
ma 20 meiVrije dag (Pinkstermaandag)
ma 3 junLokale verlofdag
ma 1 julBegin zomervakantie

Vriendelijke groeten
Bea Mertens

Qworzó  Markt 17  2330 Merksplas
info@qworzo.be
014 63 34 93