Welkom bij de ouderwerking 

Wil jij je ook meer betrokken voelen bij het schoolgebeuren van je kind? Dat kan! Sluit je aan bij de ouderwerking van Qworzó. 
Onze ouderwerking stelde zich voor tijdens de infoavonden begin deze week. Ook vind je vandaag bij elk oudste kind een mooie folder van de ouderwerking terug in de postkaft. 
Je kan op verschillende manieren een bijdrage leveren. Help je graag een handje bij een activiteit, vind je het leuk om iets te organiseren of wil je graag deelnemen aan de vergaderingen van het kernteam? 
Ook als je tijd beperkt is, kan je je aanmelden. Dit doe je door: 

  • Een mailtje te sturen naar ouderwerkingqworzo@gmail.com en vertel wat jij graag wil doen. 
  • Iemand van de ouders aan te spreken aan de schoolpoort.
  • Het document/hulpcheque dat in de postkaft van je oudste kind zit in te vullen en aan de school te bezorgen.

Aanvraag onderwijscheques via het sociaal huis

Ook dit schooljaar biedt het sociaal huis onderwijscheques aan. Het systeem voor kleuter- en lager onderwijs is ongeveer hetzelfde als vorig jaar: een korting van €40 op de schoolfacturen, rechtstreeks gestort aan de school. Gezinnen met een verhoogde tegemoetkoming worden persoonlijk aangeschreven. De aanvraag moet je zelf doen. De flyer om de aanvraag te doen vind je in bijlage. Je gaat langs in het Sociaal Huis of je doet dit digitaal via de website www.merksplas.be. Je surft verder naar Sociaal Huis/leven /onderwijs/onderwijscheque. Word je niet persoonlijk aangeschreven en denk je toch dat je in aanmerking komt, dan moedigen we je aan om de aanvraag toch te doen.

Juf Ann Willems neemt een verlofstelsel

Vanaf 11 september neemt juf Ann Willems een deeltijds verlofstelsel op voor één maand. De vrijgekomen lestijden worden ingevuld door juf Lies Verschueren. Je kan de nieuwe juf bereiken via lies@qworzo.be

Woensdag 13 september komt het kriebelteam

Het kriebelteam controleert op woensdag na elke vakantie de hoofdjes van onze kinderen op luizen. Zorg dat je kind gewassen haar heeft, zonder gel, vlechtjes of staartjes. 
De ouderraad doet een oproep voor helpers. Vind je het ook belangrijk dat de hoofdjes goed gecontroleerd geraken en heb je op woensdag 13 september tijd, dan neem je contact op met ouderwerkingqworzo@gmail.com of meld je om 8.30 uur aan het leraarslokaal van de lagere school. Niet alleen mama’s en papa’s, ook grootouders en andere vrijwilligers zijn welkom om te helpen kriebelen.

Merksplasse kinderen lezen samen op het marktplein

Vrijdag, 15 september, organiseert de bib i.s.m. de 3 Merksplasse scholen een Lees-in. Kinderen van de VBS yugro, Go Nautica en Qworzó lezen een kwartiertje in een boek op het marktplein. Dit start om 13.40 uur. Ze brengen hiervoor een mooi boek mee, een kussen en de bladwijzer die ze vandaag kregen. Ook ouders zijn welkom. Bij slecht weer leest iedereen in de klas. Ook onze kleuters zullen er zijn. De juf leest voor hen een mooi boek voor.

Openstaande rekeningen schooljaar 2022-2023

Heeft je kind in de postkaft vandaag een brief bij van de financiële dienst van de gemeente Merksplas, dan wil dit zeggen dat er nog een openstaande rekening is van vorig schooljaar. Er zit in deze enveloppe ook informatie over de verschillende stappen die er ondernomen worden wanneer er openstaande rekeningen zijn.
Zijn er moeilijkheden met het betalen van de rekeningen, twijfel dan niet om langs te komen. We bekijken samen hoe we dit stapsgewijs kunnen aanpakken. 

Zwemmen

Op maandag 11 september zwemmen de volgende klassen: 

  • Eerste beurt: 3A/3B (vertrek 12.55 uur)
  • Tweede beurt: 4A/4B

Vanaf dit schooljaar gaat het schoolzwemmen door in Sportoase in Hoogstraten. Goed om weten is dat de jongens geen strandshort, maar een strakke, nauw aansluitende zwemshort moeten dragen. Je kind krijgt ook een badmuts mee. De kleur verwijst naar de zwemgroep waartoe je kind behoort. Geef elke zwembeurt de badmuts mee. Meer info over het schoolzwemmen vind je in het document in bijlage. 

Fietsen

Op donderdag 14 september fietsen de volgende klassen: 5C – 4A – 4B – 3A.
De kinderen brengen hun fiets mee en evt. hun fietshelm. Ze plaatsen hun fiets in de rode of gele fietsstalling, afhankelijk langs welke kant ze de school binnenkomen. 

Ter info

  • Tafeltennisclub Merksplas organiseert op 16 september van 13.30 uur tot 15.30 uur een initiatie tafeltennis voor benjamins, geboortejaar 2015 t.e.m. 2018. Een folder wordt met de kinderen die hiervoor in aanmerking komen, meegegeven.
  • Fanfare SW organiseert een infomoment rond hun jeugdwerking en de muzieklessen. Een folder hierover vind je in de postkaft van je oudste kind. 
  • De groep Toerisme Merksplas VZW en de werkgroep Herdenken en Verzoenen, herdenken op 17 september de 79ste verjaardag van onze bevrijding door vooral de Engelsen en de Polen. Om 15.30 uur ben je welkom op de gemeentelijke begraafplaats, gevolgd door een hapje en een drankje in het GC De Marc/kt om 16.30 uur.

Kalender

ma 11 sep Zwemmen 3A/3B – 4A/4B
wo 13 sep Kriebelteam
do 14 sep Fietsen 5C/4A/4B/3A
vr 15 sep Lees-in om 13.40 uur op Markt (15′)
vr 15 sep Kom op tegen Kanker: plantjes verkoop vanaf  14.55 uur
vr 22 sep Scholenveldloop LS
wo 27 sep Dag van de sportclub
do 28 sep Ouderraad 20u

Vriendelijke groeten
Bea Mertens

Qworzó  Markt 17  2330 Merksplas
info@qworzo.be
014 63 34 93