Welkom op de eerste vergadering van de ouderraad

Heb je zin om aan te sluiten bij de ouderwerking van Qworzó? Kom dan op donderdag 28 september naar de eerste vergadering van de ouderraad dit schooljaar. We starten om 20 uur in de leraarskamer van de lagere school. We vergaderen ongeveer één keer in de twee maanden. Alle vergaderdata en meer info zijn terug te vinden op www.qworzo.be/ouderraad

Vorige week kwam het kriebelteam langs

We danken alle vrijwilligers die vorige week de hoofden van onze kinderen nakeken op luizen. We stellen vast dat er in 19 klassen van de school luizen en/of neten gevonden werden. Dit is veel. Alle kinderen in deze klassen kregen een brief mee. Kinderen bij wie er luizen en/of neten gevonden werden, kregen nog een andere brief met een invulstrookje mee. We vragen de ouders om de hoofden goed te behandelen en het strookje ingevuld terug mee naar school te geven. Luisjes hebben is heel vervelend, maar niets om je voor te schamen, bekijk het filmpje en ontdek hoe je je kind het best kan behandelen. Als alle ouders dit goed mee opvolgen, dan zal er bij de hercontrole op maandag 25 september in de lagere school en op woensdag 27 september in de kleuterschool, al veel opgelost zijn.

Klasfoto’s zijn vrijblijvend te bestellen

Volgende week dinsdag trekken we klasfoto’s. We verdelen de klasfoto’s digitaal via het ouderplatform. Wil je de foto toch afgedrukt dan kan je het invulstrookje onderaan de nieuwsbrief invullen voor vrijdag 29 september. De prijs voor de afgedrukte foto is 3 euro.

De gemeente Merksplas zoekt gemachtigde opzichters

De gemeente Merksplas zoekt personen om af en toe een de Merksplasse schoolkinderen ’s morgens en ’s avonds veilig te laten oversteken. Je krijgt hiervoor een korte gratis opleiding en materiaal om je functie uit te voeren. In ruil zie je veel blije kindergezichten. Meer info vind je hierover in de flyer in bijlage of via https://www.merksplas.be/gemachtigd-opzichters

Volgende woensdag is het dag van de sportclub

Op woensdag 27 september staat de jaarlijkse ‘Dag van de Sportclub’ op het programma. Alle kinderen mogen in sportieve kledij naar school komen. Ze mogen pronken met de outfit van hun sportclub of gewoon met hun coole sportkledij. Ook de kleuters doen mee!

We verwachten volgende woensdag een aantal sportclubs op school. Zij geven de kinderen van het eerste, tweede en derde leerjaar de kans om hun sport eens uit te proberen.

De kinderen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar gaan sporten in de sporthal onder begeleiding van andere sportclubs. Volgende week woensdag brengen deze kinderen hun fiets, fluovest en evt. fietshelm mee. Zij mogen ook een drankje van thuis meebrengen.

Ook voor de kleuterschool is er een extra aanbod. Ze kunnen zich uitleven in de bewegingsomloop die klaar zal staan in de turnzaal gecombineerd met een dansles van een begeleider van Hy-Dance.

Zwemmen

Op maandag 25 september zwemmen de volgende klassen: 

  • Eerste beurt: 3A/3B (vertrek 12.55 uur)
  • Tweede beurt: 4A/4B 

Fietsen

Op donderdag 28 september zijn het geen fietslessen.

Ter info

  • Twee weken geleden ontving je de hulpcheque van de ouderraad voor helpende handen. Je kan deze nog altijd meegeven met je kind. Wij zorgen ervoor dat deze bij de ouderraad geraakt.  

Kalender

vr 22 sepScholenveldloop LS
ma 25 sepMedische consulten 6B in VM
ma 25 sepZwemmen 3A/3B – 4A/4B
di 26 sepKlasfoto’s
wo 27 sepDag van de Sportclub
do 28 sepOuderraad 20 uur
ma 02 oktLokale verlofdag
vr 13 oktPedagogische studiedag: vrije dag voor de leerlingen

Vriendelijke groeten
Bea Mertens

Qworzó  Markt 17  2330 Merksplas
info@qworzo.be
014 63 34 93