Volgende woensdag is het grootouderfeest

Woensdag ontvangen we onze grootouders op school. Door de algemene veiligheidsvoorschriften zijn de plaatsen beperkt. Hoewel we weten dat er ouders en andere familieleden ook graag willen komen, kunnen we dit jammer genoeg niet toestaan. We hopen dat onze kinderen en hun grootouders veel plezier beleven aan deze voormiddag.

Kleuters van de eerste en de tweede kleuterklas mogen in principe vroeger de school verlaten en met de grootouders naar huis gaan. Kleuters van de derde kleuterklas en lagereschoolkinderen zijn leerplichtig en blijven tot 12.05 uur op school. 

Leesproject het “Qworzó-museum”

Volgende week start er in de school weer een leesproject. Ook de kleuterschool neemt hieraan deel. De kleuters genieten dagelijks van twee voorleesmomenten met de juf. Daarnaast stimuleren we jullie om thuis ook nog dagelijks een voorleesmoment te voorzien met je kleuter. Hiervoor krijg je wekelijks een kaartje mee met de postkaft waarop je per dag kan aanduiden als je voorgelezen hebt. Op vrijdag geef je telkens het ingevulde kaartje van de voorbije week mee terug.

Kinderen van de lagere school lezen dagelijks 2 keer een kwartier en lezen thuis ook nog 1 kwartier. Als je kind thuis extra gelezen heeft bevestig je dit op het kaartje. 

Ook dit jaar hangt er weer een beloning vast aan de vele leesbeurten. We danken de ouderraad hiervoor. Zij schenken een mooi bedrag om onze kinderen nog meer te motiveren om te lezen.

Doorlichtingsverslag is beschikbaar

De week voor de herfstvakantie was er een schooldoorlichting door de onderwijsinspectie. Het definitieve verslag is beschikbaar. Je kan dit terug vinden onderaan deze pagina.

Op stap naar het secundair onderwijs

Voor de kinderen van het zesde leerjaar en hun ouders komt het einde van de basisschool in zicht. Er loopt in de school een heel begeleidingstraject in dit kader. 

Het CLB ondersteunt ook de studiekeuze van de kinderen. Ze organiseert jaarlijks infosessies voor ouders. Op basis van een bevraging biedt het CLB de info dit schooljaar op 4 verschillende manieren aan:

  • Via een ingesproken diavoorstelling die ouders kunnen terugvinden op de website van het CLB (https://www.vrijclb.be/vrij-clb-kempen/studiekeuze).
  • Via online infoavonden die ouders thuis kunnen volgen vanop hun computer.
  • Via infoavonden op locatie.
  • Via infosessies met tolken voor anderstalige ouders.

Je kind heeft een flyer mee waarop de data genoteerd staan. 

Tweede leerjaar wandelt naar het Carons Hofke

Op donderdag 23 november wandelt het tweede leerjaar in de namiddag naar het Carons Hofke. Daar doen ze een leerwandeling in het bos. Ze bekijken de structuur van bladeren, observeren kriebeldiertjes, … Zo snuiven de leerlingen de herfstsfeer volledig op als inleiding op het thema herfst waarrond ze de komende weken werken.

Meebrengen: aangepaste kledij en schoenen (laarzen), een zak voor gevonden materiaal.

Zwemmen

Op maandag 20 november zwemmen de volgende klassen: 

  • Eerste beurt: 4A/4B (vertrek 12.55 uur)
  • Tweede beurt: 3A/3B

Dansen

Op donderdag 23 november dansen de volgende klassen: 3B/2A/2B/2C.

Ter info

  • In bijlage vind je een flyer van de gezinsbond Merksplas met de uitnodiging van het poppentheater op 25 november. 

Kalender

ma 20 novZwemmen 4A/4B – 3A/3B (afzwemmen)
wo 22 novGrootouderfeest
do 23 novDansen 3B/2A/2B/2C
vr 24 novRapport in de LS

Vriendelijke groeten
Bea Mertens

Qworzó  Markt 17  2330 Merksplas
info@qworzo.be
014 63 34 93   

Powered By EmbedPress