Aan alle helpende handen: Dank u wel!

Gisteren organiseerden we ons grootouderfeest. Dankzij de vele helpende handen kregen we vele positieve reacties. We willen dan ook de helpers heel hard bedanken. Enkel door jullie is het mogelijk om elk jaar onze grootouders weer uit te nodigen.

Hercontrole door het kriebelteam

Woensdag 29 november controleert het kriebelteam opnieuw de klassen waar er 3 weken geleden luisjes of neten werden gevonden. Zorg dat je kind gewassen haar heeft, zonder vlechtjes, staartjes of gel. Dankjewel.

Rapporten in de lagere school

Morgen krijgen de leerlingen van de lagere school hun rapport. Het is goed om ook thuis de tijd te nemen om het rapport met de kinderen te bespreken. 

De kleuters van de derde kleuterklas gaan naar het eerste leerjaar

Morgennamiddag wisselen de kleuters van de derde kleuterklas met de leerlingen van het eerste leerjaar. De kleuters maken kennis met de juffen en doen een speelhoekenwerk in het eerste leerjaar. De leerlingen van het eerste leerjaar gaan terug naar hun kleuterklasje. Daar vertellen ze aan de juf wat ze al leerden. Maar natuurlijk kunnen ze er ook terug even spelen.

De Vlaamse Junior STEM Olympiade

Op 28 november nemen de leerlingen van het zesde leerjaar deel aan de proeven van de Vlaamse Junior STEM Olympiade. Deze gaat door op school. De bedoeling is om jongeren te stimuleren om vanuit een ontdekt talent zich te verdiepen in techniek. In het verleden namen er al meerdere leerlingen van onze school deel aan de finale. Meer info vind je op: https://www.technologieolympiade.be/vjso/

Infodag en infoavond voor nieuwe kleuters

In de klas van juf Leen en in de klas van juf Lies is er woensdag 13 december een opendeur voor de nieuwe kleuters. De kinderen die binnenkort voor het eerst naar school stappen, mogen alvast een kijkje komen nemen met hun ouders. Ken je nog iemand? Nodig hen gerust uit om kennis te maken met onze school.

Voor ouders die tijdens de dag zich moeilijk vrij kunnen maken, voorzien we op dinsdag 12 december om 19.30 uur een infoavond met rondleiding.

Kerstmarkt ten voordele van de Oversteek

Op vrijdag 15 december organiseren we onze kerstmarkt ten voordele van De Oversteek. Dit is een welzijnsorganisatie in Merksplas voor mensen die het moeilijk hebben in onze maatschappij. We hopen ook dit jaar weer mooie knutselwerkjes, en allerlei lekkers te verkopen. Heb je creatieve handen en wil je iets maken? Je krijgt hiervoor een briefje mee.

Spaar ook alvast je rosse centjes. Ook dit jaar schenken we die centjes aan het goede doel.

Zwemmen

Maandag 27 november zwemmen volgende klassen:

  • 3A/3B (vertrek om 12.55 uur)
  • 4A/4B

Het is pretbad. Tijdens het pretbad voorziet het zwembad zelf in het sportbad materiaal zoals matten om op te spelen, duikringen, hoepels, …

De kinderen mogen tijdens het pretbad ook gebruik maken van het recreatiebad en de glijbaan.

Dansen

Op donderdag 30 november dansen de volgende klassen: 1A/1B/6B/6A.

Kalender

vr 24 nov Wenmoment derde kleuterklas in eerste leerjaar in NM
vr 24 nov Rapport in de LS
ma 27 nov Zwemmen 3A/3B – 4A/4B (pretbad)
di 28 nov Vlaamse STEM Olympiade voor het 6de lj
wo 29 nov Hercontrole kriebelen
do 30 nov Dansen 1A/1B/6B/6A
di 12 dec Infoavond instapklas om 19.30 uur
wo 13 dec Opendeurdag instapklas
vr 15 dec Kerstmarkt

Vriendelijke groeten
Bea Mertens

Qworzó  Markt 17  2330 Merksplas
info@qworzo.be
014 63 34 93