Maandag 2 oktober vrijaf

Volgende maandag neemt de school een lokale verlofdag. Die dag is de school dicht.

Juf An afwezig tot aan de herfstvakantie

Juf An uit het vijfde leerjaar is vanaf vandaag tot aan de herfstvakantie afwezig. Ze wordt vervangen door juf Merel Schoenmaekers. Je kan juf Merel bereiken via merel@qworzo.be.

Volgende woensdag naar de kermis

De ouderraad trakteert de kleuters en het eerste leerjaar met enkele ritten op de kermis. Dankjewel ouderraad!

Pompoenen en maïs in de tweede kleuterklas

De tweede kleuterklas werkt vanaf 9 oktober rond pompoenen en maïs. Ze doen er leuke dingen mee zoals soep maken, pompoenen uitsnijden, een maïsbak maken, maïs en pompoenen sorteren van klein naar groot, meten enz. Wie thuis een pompoen of maïs heeft mag dit vanaf maandag 9 oktober meebrengen naar de klas.

Als fairtradeschool doen we mee met de actie ‘Bite to Fight’

Volgende week krijgen de kinderen in de levensbeschouwelijke vakken les over fairtrade. De leerkrachten levensbeschouwelijke vakken staan tijdens hun les stil bij een leefbaar inkomen voor de cacaoboeren. Het tweede leerjaar brengt ook een bezoek aan de Oxfam Wereldwinkel. 

Op 11 oktober doen we mee met de actie ‘Smeer-ze’. De kinderen smeren boterhammen met choco uit de wereldwinkel en delen die, samen met een tattoo, uit. 

Klaslijsten

Vandaag hebben de kinderen een klaslijst bij. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn om kinderen uit te nodigen om te komen spelen.

Nieuwe kleuters welkom op woensdag 18 oktober

Ken je nog een kleuter die binnenkort 2,5 jaar wordt? Op woensdag 18 oktober is er een opendeurdag. Kennismaken, meespelen, inschrijven,… het kan dan allemaal. Tussen 11 en 12 uur nodigen we ouders en kleuters uit die na de herfstvakantie naar school komen, tussen 9 en 10 uur mogen de ouders van kinderen die later instappen, komen. 

Klasfoto’s zijn vrijblijvend te bestellen

Bij de nieuwsbrief van vorige week vond je een bestelstrookje om vrijblijvend één of meerdere afgedrukte klasfoto’s te bestellen aan de prijs van 3 euro per foto. Wil je nog graag bestellen of wijzigen? Dat kan nog tot deze avond 12 uur.

Fietsen

Op donderdag 5 oktober fietsen de volgende klassen: 1A/1B/6B/6A.

De kinderen brengen hun fiets mee en evt. hun fietshelm. Ze plaatsen hun fiets in de rode of gele fietsenstalling, afhankelijk langs welke kant ze de school binnenkomen. 

Kalender

ma 02 oktLokale verlofdag
wo 04 oktMedische consulten vaccinatie 4A en 4B in VM
wo 04 oktStart week van de Fairtrade. ‘Ik strijd voor een fair klimaatbeheer’.
do 05 oktFietsen 1A/1B/6B/6A
ma 09 oktZwemmen 3A/3B – 4A/4B
wo 11 oktActie ‘Smeer-ze’
vr 13 oktPedagogische studiedag: vrije dag voor de kinderen
wo 18 oktOpendeurdag instapklas

Vriendelijke groeten
Bea Mertens

Qworzó  Markt 17  2330 Merksplas
info@qworzo.be
014 63 34 93