Sint komt maandag 4 december op bezoek

De Sint heeft in een brief aan juf Bea laten weten dat hij op maandag 4 december op bezoek komt. Maandagavond 4 december mogen de kinderen hun turnpantoffel zetten, dat komt het best uit in zijn drukke agenda. Hopelijk zit er dan de volgende dag iets in hun schoentje. De kinderen mogen een leuke tekening of iets lekkers voor het paard meebrengen.

Gymnastiekland voor het tweede leerjaar

MOEV organiseert ook dit schooljaar op woensdag 13 december het gymnastiekland voor leerlingen van het tweede leerjaar. Via een doorschuifsysteem voeren de leerlingen in groepjes een vijftiental basisoefeningen gymnastiek uit, na ongeveer 10 minuten wordt er doorgeschoven. Deze sportieve activiteit gaat door in het Klein Seminarie te Hoogstraten. De kinderen krijgen hiervoor een briefje mee. We vragen hier ook vervoer van de (groot)ouders voor.

Juf Stéfanie Remeysen is zwanger

Onze kleuterjuf, juf Stéfanie is zwanger. Kleuterjuffen worden vanaf het begin van de zwangerschap door de arbeidsgeneesheer geadviseerd om het baby’tje te beschermen en daarom niet meer te werken. We wensen haar een goede zwangerschap toe. De lestijden van juf Stéfanie worden nu ingevuld door juf Lies in de instapklas.

Zwemmen

Op maandag 4 december zwemmen de volgende klassen:

  • Eerste beurt: 1A/6A (vertrek 12.55 uur)
  • Tweede beurt: 1B/6B

Deze klassen gaan voor de eerste keer dit schooljaar zwemmen. Het schoolzwemmen gaat door in Sportoase in Hoogstraten. Goed om weten is dat de jongens geen strandshort, maar een strakke, nauw aansluitende zwemshort moeten dragen. Je kind krijgt ook een badmuts mee. De kleur verwijst naar de zwemgroep waartoe je kind behoort. Geef elke zwembeurt de badmuts mee. Meer info over het schoolzwemmen vind je in het document in bijlage.

Dansen

Op donderdag 7 december dansen de volgende klassen: 5A/5B/5C/4B.

Ter info

  • In de postkaft van elke kleuter en leerling tot en met het vierde leerjaar vind je een kleurplaat van de Sint. Deze kan je kind meebrengen naar het bezoek van de Sint op 02/12/2023 in de eetzaal van de school. Dit is een activiteit van de Sinterklaasvrienden van Merksplas.

Kalender

ma 04 dec Sint op bezoek
ma 04 dec Zwemmen 1A/6A – 1B/6B
di 05 dec Pieten op het dak
do 07 dec Dansen 5A/5B/5C/4B
di 12 dec Infoavond instapklas om 19.30 uur
wo 13 dec Opendeurdag instapklas
vr 15 dec Kerstmarkt

Vriendelijke groeten
Bea Mertens

Qworzó  Markt 17  2330 Merksplas
info@qworzo.be
014 63 34 93